Nye Bodø Travbane åpner 10. juli

04.07.2011
Artikkelbilde

Nye Bodø Travbane åpner 10. juli Etter 3 år med prosjektering er det endelig klart for nyåpning av Bodø Travbane. Det er en meget imponerende jobb som er gjennomført. Ovalen er bygd på nytt helt fra grunnen av, hesteringen er betydelig utvidet, nytt publikumsbygg er påbegynt og ferdigstilles i løpet av september, klubbhuset er vesentlig oppgradert og inneholder nå service funksjoner for hestering som enkel kafe, garderober for kusker, toaletter og dusj.

Travlagets medlemmer har lagt ned et vanvittig antall dugnadstimer og vi er svært stolte av anlegget som vi skal vise frem til helgen.

Banen skal offisielt åpnes søndag 10. juli med propaganda V5 løp. Stevnestart kl. 14.30. Sportslige godbiter er Kjell Carlsens Æresløp i lavgrunnlag kaldblods og John Buers Æresløp for kaldblodseliten, begge kjøres 50 000 kr i førstepremie. Øvrige løp kjøres med 24 000 kr i førstepremie – Innmelding er tirsdag 5.7 kl. 08.00 – Starterklæring samme dag kl. 10.30.

Åpningshelgen blir fylt med aktiviteter, lørdag er det mottagelse i Bodø rådhus for Travlaget med gjester og stor åpningsfest på banen på kvelden med god mat og et forrykende live band som skal sørge for at dansefoten skal få rørt seg.

Søndag loser Even Elvenes oss igjennom tips og gir opplæring på spill på hest og det skal være høytidelig åpning med snorklipping ved varaordfører Kirsten Hasvoll og DNT’s styreleder Atle Larsen. Det blir også grilling, ponniridning og ponniløp.

Mer info på travlagets hjemmesider www.travsport.no/bodotravlag
Vi ønsker hjertelig velkommen til en uforglemmelig helg i Bodø.

Hilsen Inger Louise Dølvik – styreleder Bodø Travlag tlf. 97060310

Nye Bodø Travbane TEKNISKE DATA Banen er nå snudd 45 grader - slik at begge svingene ligger på fast grunn. Hele ovalen er bygd på nytt med steinfylling som går helt ned på fast grunn og ovalen har en topp moderne profil, bygd etter samme prinsipp som Bjerke, og med Jostein Sageie som ansvarlig for banegeometrien.

Banens lengde: 1000 m
Oppløpets lengde:161,7 m
Svingradius: 81,6 m
Overgangskurver inn/ut av svinger: 81,9 m
Dosering i svinger 16%
Banens bredde: 22 m - Det kjøres 7 spor på volte og 8 spor på Auto

.