Stipend til travtrenerstudent Isabelle Johansen

Skrevet av www.nhest.no,  22.12.2011
Artikkelbilde
Isabelle Johansen da hun mottok stipendet av rektor på NHS, Arne Amlien. Foto: Kari Hustad

Under den tradisjonell julemiddagen på Norsk Hestesenter 20. desember ble flere aktører i travsporten hedret. Sammen med Det Norske Travselskap pleier NHS å dele ut et stipend til en av travtrenerstudentene.

Stipendet er på 4000 kr, og kriteriene for tildelingen er:
*Studenten viser gode sosiale ferdigheter og har en etisk bevissthet omkring sitt framtidige yrke
*Studenten er ansvarsfull og bidrar positivt med å utføre de ulike arbeidsoppgavene
*Studenten har gjennom studiet vist stor framgang
*Studenten er lojal og direkte i sin kommunikasjon

Årets stipend blr delt ut til Isabelle Johansen. 19-åringen fra Tønsberg har lengre erfaring med ryttersport enn travsport, noe hun har reflektert en del over i høst. I sin prosjektoppgave under travtrenerutdanningen har hun drøftet hvorfor ryttersporten er så mye større en travsporten i Norge. I oppgaven sin kommer hun med en rekke forslag for å trekke nye folk inn i travsporten, særlig blant barn og ungdom. Hun foreslår blant annet mer synlighet ute i mediene, og flere lavterskeltilbud for barn på linje med det som tilbys på rideskoler landet rundt.
Nå drar Isabelle tilbake til Vestfold. Der skal hun først og fremst fullføre utdanningen sin som ungdomsarbeider. Dessuten skal hun kjøpe seg en kaldblodstraver. Så noen har iallfall klart å rekruttere Isabelle inn i travsporten.
I løpet av middagen var det også flere som ble hedret. Blant dem var hovedlærer for travtrenerstudentene, Gunnar Gjerstad. Han fikk både gode ord og gaver fra framtidas aktører i norsk travsport som har holdt det gående på Starum fra august og fram til jul.