Mer penger til hverdagstravet

Skrevet av Erik Håkonsen,  09.12.2011
Artikkelbilde

Det Norske Travselskap vedtok i styremøte i kveld å bevilge mer penger til hverdagstravet. I første omgang til de to første månedene av 2012.

- I januar og februar økes premietilskudd til V5-løpene og V65 løpene på fredager. Dette gjør vi i første rekke for å styrke hverdagstravet i de to månedene hvor det erfaringsmessig er lite hest til start. Med denne økningen håper vi på fulle felter og dermed forbedrer spillproduktet, sier styreleder Atle Larsen.

DNT tar over premiematrisen fra 1. januar 2012. Premiebudsjettet skal forvaltes i forhold til følgende hensyn:

a) Premiene skal sikre utvikling av norsk trav og galoppsport med basis i en norsk hestepopulasjon, og sikre distriktsmessig likeverdig utvikling av hestesporten.

b) Premiene skal tildeles på en slik måte at de gir et godt spillprodukt med flest hester i hvert løp som på sin side sikrer hestesporten størst mulig inntekter via spill basert på Norsk Rikstotos produkter.

c) Premier på hverdagsløp skal sikre en god fordeling til de aktive og bidra til at en opprettholder et godt løpstilbud for hesteeiere over hele landet.

d) V75 premiene skal være på et slikt nivå at de sikrer nasjonal deltagelse og sport på nasjonalt nivå og internasjonalt nivå på enkelte større stevner.

e) V65 på onsdager skal være stevner med en kvalitet som sikrer nasjonalt spill, med en sportslig kvalitet utover det en har lokalt. Dette skal sikres via premiene og løpsutskrivningen.

f) Premier i lunsjløp skal sikre fulle felter og et godt spillprodukt for Norsk Rikstoto på dagtid.