Divisjonssystem i høst

Skrevet av Tron Gravdal,  11.08.2011
Artikkelbilde

Det er besluttet å prøve ut divisjonssystem igjen i V75 fra i høst. Systemet som prøves ut er ikke et fullt system for alle klasser.

Det er lagt opp til i alt syv forskjellige divisjoner. Tre for kaldblodshester og fire for varmblodshester. Hver divisjon vil ha fire kvalifiseringsløp og en finale i sitt ”meeting”. De første kvalifiseringsløpene vil avvikles i forbindelse med V75-løpene på Sørlandets Travpark lørdag 8. oktober. Utgangspunktet var at alle finalene skulle vært avviklet før nyttår, men grunnet litt utfordringer med å få plassert alle løpene vil en finale avvikles i forbindelse med den første V75-kjøringen i januar. Deretter er planen å avvikle ett nytt ”meeting” i løpet av første kvartal 2012.

Satser på norskfødte
Ved innføringen av divisjonssystemet er det viktig å ta vare på spilleproduktet. V75 skal være et høyoddsprodukt. Derfor er det viktig at løpene ikke blir ”gjennomsiktige”. Dette er forsøkt tatt hensyn til i oppsettet for divisjonssystemet. Samtidig ønsker DNT å videreføre vår satsing på norskoppdrettede hester. Det er alt satset mye i unghestløp. Gjennom divisjonssystemet vil det nå også satses enda mer på eldre norskfødte hester. To av fire divisjoner for varmblodshester er således forbeholdt norskfødte hester. I tillegg er hoppedivisjonen, tradisjonen tro for hoppeløp i V75, forbeholdt norskregistrerte hester.

Godt betalte finaler
Noe av ideen bak gjeninnføring av divisjonssystem er ønsket om å få de beste hestene i de ulike grunnlag til å møte hverandre i V75. For å oppnå dette må det være gode premier å kjøre om. I kvalifiseringsløpene vil det være ”normale ” V75-premier med en førstepremie på 60.000 kroner. I finalene vil det kjøres om hele 150.000 kroner. Unntaket er sølvdivisjonene for begge raser som vil premieres med kroner 200.000 til vinneren.

Ikke på sommeren
I utgangspunktet er planen å avvikle divisjonsmeetinger på den mørke årstiden. I løpet av sommerhalvåret er det mange tradisjonsrike store løp som skal avvikles, og reiselysten er dessuten generelt større. Ved å by på noen ekstra gulrøtter også på den mørke årstiden er håpet at noen flere ”gode” hester holdes i gang på vinterstid. Det er en kjennsgjerning at spill på hest er mer populært på høsten og vinteren enn det er på sommerstid. Da er det også positivt om man kan tilby et noe bedre sportslig produkt på denne årstiden.

Divisjonssystem høsten 2011