- En ære å være folkehest-trener

Skrevet av Erik Håkonsen,  24.08.2011
Artikkelbilde
Arild Eggen skal trene Folkehesten på Bjerke

Arild Eggen er valgt ut til å trene Bjerke Travbane sin "Folkehest".
- Det er en stor ære å bli valgt ut til å trene Folkehesten på landets hovedbane. Jeg gleder meg veldig til å komme igang, sier Arild Eggen.

- "Folkehesten" er et meget fint tiltak, som bare har positive elementer i seg. Det skal bli meget spennende og inspirerende å komme igang. For min egen del er det stor sannsynelighet for at det blir en varmblodshest. Jeg har allerede en i kikkerten, sier en optimistisk Arild Eggen.

De andre banene har valgt sine trenere. Trond Anderssen har blitt valgt ut til å trene "Folkehesten" for Drammen Travbane. Trond har vært den ledende treneren de siste årene.

- Jeg ble veldig glad når jeg fikk beskjeden. Jeg kan også bekrefte at årets julegaver er i havn. Det blir "Folkehesten" for alle penga. Nå blir det å finne den rette hesten. Jeg har allerede noen "følere" ute. Det gjelder å finne en hest, som jeg liker og har god tro på. Prosjektet vil rekruttere mange nye inn i sporten. Jeg håper de skal finne sporten vår interessant og at de vil bli hesteeiere i mange år framover, sier Trond Anderssen.

På Biri Travbane falt valget på Morten M. Ottersen.

- Det var en gledelig nyhet, sier Morten M. Ottersen når vi traff ham på telefonen.
- Jeg var tatt ut til å være Folkehest trener i fjor og jeg har selvsagt håpet på å bli valgt i år også. Jeg har en B.R.-hest på stallen som kan være aktuell til dette prosjektet. Jeg vil imidlertid "jakte" på den rette hesten. Jeg håper å finne en som kan være en av de bedre innen årgangen til neste år. Jeg har veldig god tro på Folkehesten. Min mening er at det vil bety veldig mye for travsporten. Jeg gleder meg, sier Morten M. Ottersen.

Følgende trenere er valgt ut til å være "Folkehest" trenere:

Bjerke: Arild Eggen
Øvrevoll (galopp): Are Hyldmo
Momarken: Per Oleg Midtfjeld
Klosterskogen: Jan Rune Gaustad
Bergen: Odd Storetvedt
Sørlandet: Øystein Tjomsland
Drammen: Trond Anderssen
Leangen: Frode Husbyn
Biri: Morten M. Ottersen
Jarlsberg: Geir Flåten
Harstad: Stine Marlen Bendiksen
Forus: Åsbjørn Tengsareid 

 Forus avgjør sitt valg i løpet av dagen.