Husk å bedekke - gode vilkår

Skrevet av Erik Håkonsen,  20.04.2011
Artikkelbilde
Dag Terje Kisen og Thor Borg etter seieren med Americanese på Solvalla

- Det å drive oppdrett i Norge er svært interessant. Det er gode oppdretterpremier, flotte løpstilbud for de norskfødte hestene og store premier i klasseløpene. På grunn av alt dette positive vil jeg norskregistrere alle hoppene mine når de skal over i avl, sier hardtsatsende Dag Terje Kisen fra Matrand.

Dag Terje Kisen fikk virkelig sansen for travsport da han ble medeier i Americanese. I dag er han en av de som satser aller hardest på travsporten i Norge.
- Jeg kjøper så og si bare hopper. Dette på grunn av at jeg vil drive som oppdretter. Jeg har kjøpt mange toppstammede hopper fra USA og Sverige. Totalt har jeg et tosifret antall hopper. Løpskarrieren blir stort sett i Sverige, men så fort de er klare for avl vil jeg norkregistrere dem. Det er mye bedre betingelser for en oppdretter i Norge enn i Sverige. Jeg ser lyst på framtiden for Norsk Travsport, sier Dag Terje Kisen.

Oppdretterpremiene er som følger:

Det brukes følgende skala for kaldblodshester på alle nordiske baner:
Gruppe 1: Hester f.o.m. 2  år  t.o.m.  6  år inntil  15%
Gruppe 2: Hester f.o.m. 7  år  t.o.m.  10  år inntil  10%
Gruppe 3: Hester f.o.m. 11år  t.o.m. 15  år inntil  5%

Det brukes følgende skala for varmblodshester innen alle UET-land:
Gruppe 1: Hester f.o.m. 2 år  t.o.m.  6  år inntil  20%
Gruppe 2: Hester f.o.m. 7 år  t.o.m.  10  år inntil  10%
Gruppe 3: Hester f.o.m. 11år  t.o.m.  12  år inntil  5%

DNT satser hardt på norskfødte hester. "DNTs Unghestserie" (minimum 50.000 kr i førstepremie) og "DNTs 3-års løp" (minimum 20.000 kr i førstepremie) er tydelige eksempler på det. Innenfor V75 skal også de norskfødte ha et godt løpstilbud. Antallet løp for norskfødte hester skal være minimum ett pr. omgang, og minst 30 prosent av V75-løpene for varmblods totalt.