En dag med Oddny Delet

Skrevet av Erik Håkonsen,  18.04.2011
Artikkelbilde
Oddny Delet preget hele førstesiden av avisa Glåmdalen

Oddny Delet ble kåret til "Årets ildsjel" etter generalforsamlingen den 9. april. Hun er også leder av Brandval og Kongsvinger Travlag, som fikk prisen for Årets Travlag. Det ble med andre ord full pott. Sist fredag besøkte vi Oddny og var sammen med henne en hel dag. Det ble en dag full av optimisme og godt humør.

Undertegnede ble møtt på gardsplassen av ei smilende Oddny. Først bar det en tur ut i stallen hvor vi fikk stifte bekjentskap med de fire hestene på stallen.
- Det er mannen min Eilert som står for treningen, men jeg steller masse med hestene. Måke møkk må jeg også. Det er slikt som hører med i stallen. Jeg og Eilert har det utrolig fint sammen med hestene. Det er dette som er livet vårt. Det er mange som gjør en utrolig god jobb for travlaget og Eilert er en av dem, sier Oddny Delet.


Oddny koser seg med hestene på stallen

Frokost
- Nei, nå er det på tide med frokost. Det er ingen tvil om at dette er et gjestfritt hus.
- Eilert og smeden har spist allerede, men det er noe igjen, sier Oddny med et smil.
- Flere ganger i uka samles vi rundt frokostbordet og løser alle slags verdensproblemer. Her kommer det folk innom rett som det er. Det er veldig trivelig og sosialt, sier Oddny.

Her ved frokostbordet løser vi alle problemer

- Har det blitt mye oppmerksomhet etter prisen?

- Ja, det har vært helt fantastisk. Masse gratulasjoner fra hele trav-Norge, naboer og ordføreren. Også rådmannen ringte og gratulerte. Jeg setter utrolig pris på denne utmerkelsen. Men uten medlemmene av lokallaget hadde jeg aldri klart dette, sier Oddny.
Det som er så spesielt når man snakker med Oddny Delet er at hun setter laget foran seg selv hele tiden. Det er laget og travsporten hun er glad i.
- Jeg har også hatt avisa Glåmdalen på besøk. Det ble førstesideoppslag og to sider inne i avisa. Flott PR og omdømmebygging for travsporten, sier en stolt Oddny Delet.

Travbanebesøk
- Nei, nå er klokka 10.00. Da må vi reise ned til travbanen. Travlaget har fått masse hjelp fra innsatte ved Vardåsen fengsel i Kongsvinger. En av de innsatte har sin siste dag i dag og da stiller jeg med bløtkake. Det er flotte karer som gjør en meget god jobb.
Nede på klubbhuset venter flere dugnadsarbeidere og snekkere. Det er tydelig at Oddny er ei populær dame. Det vanker klemmer i lange baner. De innsatte klemmer Oddny og kaller henne for mor.
- Vi er veldig glad i Oddny. Tenk i vinter ble vi bedt hjem til henne på middag. Hun åpnet hjemmet sitt for oss. Det satte vi utrolig stor pris på, sier de innsatte. De kommer fra forskjellige steder av verden og fra forskjellige kulturer. Felles for dem alle er kjærligheten til Oddny.

Det vanket gode klemmer fra de innsatte.

- Travlaget er veldig glad for hjelpen vi har fått fra Vardåsen fengsel. De innsatte går på snekkerutdanning og får prøvd seg praktisk her hos oss. Det er positivt for begge parter. Alt skal være tipp topp i stand til vår totokjøring i juli, sier Oddny.

Selgeren Oddny
Oddny Delet er ikke bare en flott representant for travet, hun er også en ildsjel når det gjelder Rikstoto og de produktene de selger.
- Lørdag er det V75 på Biri. Da må vi gjøre en ekstra god innsats, pluss at jeg kan drive PR for vår busstur til Bjerke når det er Oslo Grand Prix. Så langt har vi 30 navn på lista, sier en engasjert Oddny.
Hun benytter enhver anledning til å drive PR for laget, travsporten og spillet. Ved et av våre kommisjonærbesøk kom hun i snakk med en kunde. Før vi gikk videre på vår ferd var han medlem av laget og billett til bussturen til Bjerke var sikret.
- Det gjelder å smi mens jernet er varmt, sier Oddny med et smil.

- Vi er avhengig av at spillet går bra, sier Oddny

- Før vi gir oss for i dag må vi besøke Jokerbutikken hjemme på Brandval. Her spiller vi V75 hver lørdag, og V65 på onsdager nesten hver gang. Noen gevinster har det blitt, sier Oddny.
Alle kjenner Oddny på Brandval. Både stor og liten kommer bort for å slå av en prat.

- Nå må vi inn og selge spill, sier Oddny Delet.

- Jeg er veldig glad i barn, sier Oddny

- Jeg byr på meg selv og får masse tilbake. Jeg har også ungdomsskoleelever hjemme hos oss to ganger i uka. De lærer å kjøre hest og stelle i stallen. Det er svært givende og de er veldig interesserte i å lære. Travsporten har gitt meg utrolig masse flotte opplevelser. Travsporten er livet mitt, sier Oddny Delet før vi må sette oss i bilen igjen.
Tilbake sitter jeg igjen med masse positivitet. Det er dette travsporten handler om!