Ulykke på Bjerke

Skrevet av Pressemelding fra Norsk Rikstoto,  22.09.2010
Artikkelbilde
(Foto: Eirik Stenhaug, Norsk Rikstoto)

En alvorlig ulykke skjedde under onsdagens 7. løp på Bjerke travbane. Fire kusker ble slynget i bakken. Verst gikk det ut over Eirik Høitomt og Frode Hamre.

I det feltet i 7. løp kom midtveis i svingen som leder inn mot oppløpet, snublet Ozzi de Vie som lå utvendig for lederen, og stupte. Dens kusk Arild Eggen ble slynget ut av sulkysetet.
I posisjonen bak travet Glady L. med Eirik Høitomt som makker. Han fikk en tur høyt oppe i luften, og falt rett ned i haugen av hester.

Andre Henning Stensen og Frode Hamre var også blant de kuskene som falt ut sine sulkyer. Stensen kunne reise seg etter litt tid. Det skjedde også med Arild Eggen. Frode Hamre ble imidlertid liggende.

Høitomt og Hamre til Ullevål sykehus
- Det vi vet er at både Høitomt og Hamre greide å bevege armer og bein. De fraktes nå til Ullevål sykehus hvor team står klar til å imot dem. Også Arild Eggen ble sendt til Ullevål, men trolig mest for en sjekk. Dette uttalte banereporter Erik Håkonsen i Rikstoto Direkte kort tid etter at ulykken hadde skjedd.

Løpet avlyses
V5-4, altså 7. løp, ble halvert etter ulykken. Fire hester ble strøket, og dommerkomiteen på Bjerke besluttet å avlyse løpet.
For spillerne betyr dette at alle hestene i V5-4 anses som vinnere. Selv hest 8 Giant Profiti som var strøket på forhånd. Innsatser i øvrige spilleformer tilbakebetales.