God tur til Paris!

24.09.2010
Artikkelbilde
De pakker kofferten: Bak fra v Preben Søvik, Hans Wilhelm Storås, foran f h Jenny Thygesen og Kristin Bjørbæk Rolandsen

Tre av dem reiser til Paris i morgen for å kjøre løp på Vincennes- en av verdens mest berømte travbaner. Den fjerde av dem reiser på drømmetur til Frankrike i desember.

Travtrenerstudentene som reiser nå deltar som en del av det årlige treffet mellom medlemmene i ETSA, som er en organisasjon for travskoler i Finland, Sverige, Frankrike og Norge. Jenny Thygesen, Preben Søvik og Kristin Bjørbæk Rolandsen er trukket ut til å representere Norge og NHS i et løp som kjøres på Vincennes tirsdag 28.september sammen med unge kusker fra de andre landene. Studentene skal bo på Grosbois, som er Europas største treningssenter for travere med alle fasilteter som tenkes kan. Med seg på turen får de rektor Arne Amlien og travtrenerinstruktør Gunnar Gjerstad som blir å regne som coach når kuskene skal svinge opp på Paris-ovalen.
En som må vente på avreisen til Frankrike er Hans Wilhem Storås, som vant TGN-cupen på Bjerke sist helg. Cupen arrangeres for kusker med stallmannslisens, og Hans Wilhelm pluss de to som havnet på andre og tredje sammenlagt får en reise til Paris og Normandie i regi Trav og Galopp-nytt. Der venter blant annet hurtigkjøring sammen med kjente franske travtrenere. God tur til alle!