Hans Jørgen Eggen norgesmester

14.05.2010
Artikkelbilde

Norgesmesterskapet for stallansatte ble arrangert i Bergen fredag kveld. Rutinerte Hans Jørgen Eggen ble til slutt suveren mester. Med seg på seierspallen fikk han Kristine Kvasnes og Stine Birkeland.

Det var Kristine Kvasnes som innledet best da hun ledet det første løpet fra start til mål med Borg Trolla. Hans Jørgen Eggen markerte seg også på direkten da han ble toer med Maximus. I den andre avdelingen var det hjemmehåpet Svein Ove Wassberg som trakk det lengste strået med en god Super Charming. Med Maxwill C.N. kjørte Hans Jørgen Eggen inn til nok en sølvplass, og overtok samtidig ledelsen i sammendraget. Da han så fulgte opp med seier bak Explosive Nala i det tredje løpet var det kun teoretiske muligheter for at seieren skulle glippe. Mens Hans Jørgen Eggen sikret seg de nødvendige poengene med Skaffer Best i baktroppen i det siste løpet, sendte Stine Birkeland Edel Rasken inn til en litt overraskende seier. Dermed kjempet hun seg opp på den tredje og siste plassen på seierspallen bak Eggen og Kristine Kvasnes.

Fine premier

I tillegg til sølv og laurbær vanket det også fete seierssjekker fra sponsoren Visafo på de tre pallplasserte. Hans Jørgen Eggen fikk med seg 30.000 kroner. Kristine Kvasnes fikk 15.000 kroner for andreplassen og Stine Birkeland kunne ta med seg 10.000 kroner for sin tredjeplass.

Den komplette resultatlisten ser slik ut:

1. Hans Jørgen Eggen 52 poeng
2. Kristine Kvasnes 43 poeng
3. Stine Birkeland 39 poeng
4. Svein Ove Wassberg 36 poeng
5. Ole Johan Østre 32 poeng
6. Stian Eilefsen 28 poeng
7. Ronny Halvorsen 27 poeng
8. Dag Sveinung Dalen 27 poeng
9. Truls S. Glittum 24 poeng
10. Vidar Tjomsland 23 poeng
11. Simen B. Jessen 21 poeng
12. Tine Omdal 7 poeng