Åsbjørn Tengsareid til topps NM

27.06.2010
Artikkelbilde

Det ble en dramatisk avslutning av NM for travtrenere. Kun tre poeng skilte til slutt de fire fremste i sammendraget. Åsbjørn Tengsareid kunne til slutt ta steget opp øverst på pallen.

Det var jevnt før det siste løpet. Gunnar Austevoll og Åsbjørn Tengsareid hadde like mange poeng, og rett bak fulgte hjemmehåpet Jomar Blekkan. Ved oppkjøringen bak startbilen galopperte Blekkans hest Giant Will, og starten ble avblåst grunnet uryddig start. I det gyldige startforsøket forsvarte Giant Will innersporet. Om hesten hadde holdt unna helt til mål hadde Blekkan blitt norsk mester. På den siste langsiden angrep Gunnar Austevoll med Moni Gold, men hesten måtte innom en kort galopp. Ut i oppløpet klarte ikke Giant Will å forsvare seg mer. Hesten ble tredje, men det holdt ikke for Jomar Blekkan da Åsbjørn Tengsareid styrte sin hest, One Way Ås, inn til fjerde. Austevoll kom tilbake til femte med Moni Gold. Dermed ble det en rekordjevnt i sammendraget.

 

Resultatliste NM

1.       Åsbjørn Tengsareid       82 poeng

2.       Gunnar Austevoll           81 poeng

3.       Jomar Blekkan                 80 poeng

4.       Eirik Høitomt                     79 poeng

 

Hans Christian Holm stakk av med sulkyen som deles ut til den kusken som vinner til høyest odds. Hans seier med Svera på lørdag sørget for den fine trøstepremien.