Dramatikk i Kriterie-kvalifiseringene

23.09.2009
Artikkelbilde
Golden Brown er klar for Gjensidige Norsk Travkriterium

To av de store Kriterie favoirttene tullet seg bort på galopp i kvalifiseringen til Gjensidige Norsk Travkriterium på Bjerke Travbane tirsdag kveld. Thai Olympic var stor favoritt til å vinne sitt kvalifiseringsløp. Han kastet seg i galopp før bilen slapp feltet. King Coral galopperte i tet 500 meter fra mål. Dermed må disse to talentene se finalen fra sidelinjen. 

- Jeg merket på Thai Olympic i defileringen at han ikke var som vanlig. Han var veldig hissig for dagen. Han ble voldsomt stri bak startbilen og han bare slang seg i galopp. Det er snakk om unghester og de er laget av kjøtt og blod. Jeg er veldig skuffet, kunne Jomar Blekkan fortelle etter løpet.

Det at det er snakk om urutinerte tre-åringer fikk vi også et tydelig bevis for i King coral sitt tilfelle. Han var i ferd med å overta teten etter femhundre meter, men var ute av taktene og måtte passes. Kort tid etterpå var han å finne i tet. Når King Coral kommer til det samme stedet en runde senere skjer det samme igjen. Han kaster seg i galopp og dermed var Kriterie-drømmen over for hans del.

- King Coral ser en skygge i banen som han er redd. Når vi kommer til skyggen for andre gang tar han formelig sats og prøver å hoppe over skyggen. Han var rene spranghesten og det var nytteløst å få han i trav igjen. Jeg hadde mye å kjøre med og jeg er helt sikker på at vi hadde vunnet løpet. Det var første gang han gikk løp med flomlys. Det er snakk om unghester og de kan gjøre mye rart. Dette var tungt for alle rundt hesten, sier en svært skuffet Vidar Hop.

Finalefeltet i Gjensidige Norsk Travkriterium kaldblodshester:
1.  Voje Spik
2. Tin Tveiten
3. Norheim Faksen
4. Lom Pilen
5. Eld Vinnar V.H.
6. Horgen Tore
7. Viktorian
8. Rossi
9. Havsalt
10. Eigelandsprinsen
11. Føynland Kongen
12. Polar Høvding 

Her er finalefeltet i Gjensidige Norsk Travkriterium, varmblodshester:
1. Writing General
2. Magnetic Line
3. Golden Brown
4. Buvet
5. Bullchip
6. Jaghound
7. Santanic
8. Bagpipe
9. Cred Aristo
10. Sweet Gill
11. Winstile
12. Mountain Victory

Fullstendige resultatlister finner du her.