Åsajenta vant VG Hoppederby

06.09.2009
Artikkelbilde
Åsajenta vinner VG Hoppederby foran Faste Lundi.

Åsajenta med ringreven Tor Wollebæk i sulkyen var den klart sterkeste i VG Hoppederby. På den siste bortre langsiden angrep Åsajenta via fjerdespor. Rundt den siste svingen la hun press på ledende Romhus Molla. På oppløpet var hun den klart sterkeste.

Tor Wollebæk tok det rolig ut med Åsajenta. Hun travet sist utvendig. 1200 meter fra mål valgte Tor Wollebæk å angripe. Komnes Bella angrep også, og dermed fikk Åsajenta rygg i tredjespor. Romhus Molla ledet med Faste Lundi i rygg. Ca. 600 meter fra mål angrep Åsajenta for fullt. Rundt siste sving skilte tre hester seg ut. Romus Molla i tet med Åsajenta utvendig. Bak disse travet Faste Lundi. Det ble tidlig klart at Romhus Molla ikke kunne forsvare seg. Åsajenta overtok og hun hadde ingen problemer med å holde Faste Lundi bak seg.

- Jeg har hele tiden ment Åsajenta er en av de mest kapable hoppene i årgangen. Vi hadde flaks som i det hele tatt kom til finalen. Spor tolv var egentlig det beste sporet hun kunne fått. Derfra var sjansen stor for feilfri avgang. Hun er sterk og i siste sving hadde jeg en god følelse. På oppløpet kjørte jeg mye på sikkerhet. Det var nesten så jeg ikke turde å puste. Heldigvis holdt hun seg i trav og seieren ble av det lette slaget, sa Tor Wollebæk etter løpet.