- Usikker på om jeg kommer tilbake

23.09.2009
Artikkelbilde
Johanne Ulrica Øveraasen har god tro på at hun kommer tilbake i løpsbanen

Johanne Ulrica Øveraasen ble alvorlig skadet i en ulykke på Bjerke Travbane onsdag 5. august. Nå syv uker etter ulykken, kan Johanna rapportere følgende.
- Det går bra med meg nå. Jeg skal opereres to ganger før jul på grunn av et hengende øyelokk. Innerst inne har jeg god tro på at jeg kommer tilbake i løpsbanen, men den endelige beslutningen må tas sammen med familien, sier Johanne Ulrica Øveraasen.

- Det kribler skikkelig i kroppen etter å komme tilbake i løpsbanen. Familien fikk imidlertid et sjokk, og de ønsker ikke at jeg skal tilbake. Jeg føler det er riktig å lytte til dem. Når vi får ulykken mer på avstand, tror jeg på et comeback i monté. Om det blir noen flere sulkyløp er jeg meget usikker på, sier Johanne.

- Har du vært i kontakt med hest etter ulykken?

- Ja, jeg snek meg avgårde til Momarken og stallen til Tormod Gretland. Jeg red en tur på Creek's Superboy. Riktignok bare i skritt, men det gjorde godt. Det tok noen dager før jeg fortalte dette til familien, ler Johanne og fortsetter.
- Jeg har ingen smerter i dag. Jeg må nok regne med å leve med et forholdsvis stort arr på det venstre kinnet. Det var der jeg fikk smellen.

- Vil du være redd for å ri løp igjen?

- Hvis jeg er redd, kan jeg ikke ri løp. Jeg tror det skal gå bra. Føler også jeg har fått bearbeidet ulykken veldig bra. Jeg har sett den på nettet flere ganger. Jeg var også ved mine fulle fem hele tiden. Jeg husker derfor alt som skjedde. Jeg vil rose Bjerke og DNT for alt de har gjort for meg. Jeg ble veldig godt tatt vare på rett etter ulykken. Jeg følte meg trygg og i de beste hender, sier Johanne Ulrica Øveraasen.

Johanna Ulrica Øveraasen er en av de beste montérytterne i Norge. På 475 starter har hun vunnet 75 løp og blitt nummer to 60 ganger. I fjor vant hun 18 løp på 97 forsøk.