"Steinlagers Plass" i Ski

Skrevet av Kjell G. Gaarder,  07.10.2009
Artikkelbilde
STEINLAGERS PLASS

Lørdag 10. oktober kl. 12.00 avdukes statuen av vår store helt Steinlager. Han har fått sin egen plass hvor statuen i bronse skal stå. Ski kommune har fått skulpturen av hesten Steinlager i gave av hestens eier Knut Olaussen fra Ski. Skulpturen er 1,8 m høy og 2,26 m lang. Den er laget av Skule Waksvik*.

Steinlager har gjennom sine prestasjoner på travebanen blitt et begrep i Norge. Det er spennende at Ski kommune har takket ja til å sette opp en skulptur av hesten i sentrum. Stedet som den skal stå på gir en verdig og flott plassering for skulpturen samtidig som plasseringen kan bidra til en nødvendig opprustning av et viktig sted i bybildet. Et tre hugges og ledegjerder fjernes som en del av opprustningen/gjenåpningen av gågata ut mot Jernbaneveien.
Gågatas munning vil kunne bli en flott plass – en ”invitasjon” inn mot Rådhusplassen fra de planlagte myldreområdene rundt jernbanestasjonen.
Skulpturen skal plasseres åpent og fritt på en lang granittsokkel, en ”løpsflate” og samtidig sitteflate/avgrensing av plassen mot parkeringen ovenfor. Skulpturen lyssettes nedenfra for å understreke/forsterke den ”svevende” utformingen. Plassen er hevet noe slik at den store plantekassen rundt eksisterende hestekastanje blir til et nytt platå – en plassdannelse i munningen av gågata – ”Steinlagers plass”. Rundt hestekastanjen skal det være en steinbenk som er formet som en hestesko og treet lyssettes. Selve plassen vil være i lys granitt med nedfelte markeringslys som vil definere plassen spennende i nattlandskapet.    

VELKOMMEN TIL SKI LØRDAG 10. OKTOBER KL.12.00.