Eldsiri vant Hoppekriteriet

04.10.2009
Artikkelbilde

Eldsiri med Hans Petter Tholfsen i sulkyen vant Gjensidige Hoppekriteriet på en overlegen måte. Etter 500 meter var Eldsiri i tet. Siden hadde hun ingen problemer. Favoritten Tangen Mari galopperte kort på startsiden. Dermed fikk hun et vanskelig løpsopplegg. 

Tangen Mari galopperte kort på startsiden, men det var nok til at hun havnet i fjerde par innvendig. Øystein Tjomsland angrep 800 meter fra mål fra sisteplass utvendig. Der fremme i tet skrudde Hans Petter Tholfsen opp tempoet. Det ble for langt fram for Tangen Mari og Horgen Bente.

- Startisden ble avgjørende. Jeg passet på at Tjomsland ikke kom seg ut i den første svingen. Dermed var det bare å kjøre til tet. Vi vant meget lett, sa en glad Hans Petter Tholfsen.

- Jeg vil berømme stallmannen Svein-Olov Fredriksson. Han har gjort en fantastisk jobb med Eldsiri, skrøt treneren Jan-Olov Persson.

Det var en meget glad eier Lennart Bäverholm som mottok den gjeve pokalen for seieren.
- Det var noen år hvor det gikk dårlig med mine varmblodshester. Derfor kjøpte jeg Eldsiri. Man kan trygt si det var et lykkekjøp, sa en strålende fornøyd eier.