Jentene "hopper" inn i TV-ruta

20.11.2009
Artikkelbilde
Fra venstre: Benedikte Kvåle, Malin Gustafsson, Henriette Eriksen, Camilla Wold Knudsen og Marte Wessel

Fra 1/1 2010 har IMG, på oppdrag fra Norsk Rikstoto, det redaksjonelle ansvaret for TV-sendingene fra trav – og galoppsporten i Norge. Ambisjonen er å tilby sendinger av god kvalitet, fylt med grundig informasjon og sportslig dramatikk.

Pressemelding fra IMG

IMGs lagbygging har pågått over en lengre periode.
I tråd med Rikstotos målsetning om bred vekst fram mot 2015, innebærer det profilendringer fra nyttår med blant annet en større andel kvinner foran kameraet.

I en slik forandringsprosess oppstår det alltid spekulasjoner; hvem er med, hvordan kommer det til å se ut? Sistnevnte spørsmål vil bli besvart først ved oppstart januar 2010.
Det første spørsmålet blir delvis besvart nå; IMG har æren av å presentere en del av det nye laget, en sterk kvintett som er sentral del i det nye trav - og galopplaget; jentene!

”Det har selvfølgelig vært vanskelig for IMG å måtte velge bort noen av de kjente profilene fra dagens sendinger, men vi har fokusert på å bygge en ny organisasjon som skal lage helt ny TV. Dette har medført at IMG måtte ta noen tøffe valg underveis, men vi er sikre på at den nye organisasjonen kommer til å gi oss et betraktelig løft i tiden som kommer”, sier Haakon Smerud, markedsdirektør i Norsk Rikstoto.

”Det er på tide at jentene får  innpass i trav - og galoppsendingene. Forandring tar tid, men vi tror at profileringen med en rekke helt nye medvirkende, deriblant en fantastisk kvintett med kvinner, kommer til å løfte TV-opplevelsen”, sier Patrik Bauer, fra IMG.

”Vår ambisjon er å skape et lag med sterke personligheter som er eksperter innenfor sine respektive områder, og som tør å skille seg ut. Vi har en fantastisk gjeng med oss på vei mot den store målsetningen, det å i samarbeid med Rikstoto nå nye målgrupper samtidig som våre trofaste seere får akkurat det de ønsker seg” sier Nicklas Brunzell, fra IMG


Nedenfor følger en kort biografi på fem av de medvirkende som kommer til å synes mye i TV-ruten fra og med 1/1 2010.


Henriette Eriksen

Bakgrunn: Som datter til Hans Petter Eriksen, daglig leder ved Øvrevoll Galoppbane, vokste Henriette opp i galoppmiljøet. Hun er utdannet frisør og driver egen frisørsalong på Østerås, rett ved Øvrevoll. Hun har god erfaring fra årene som banereporter på Øvrevoll.
Alder : 33 år
Rolle : Galoppekspert
Henriette sier: ”Dette blir bra, det er et nytt og spennende prosjekt. Morsomt om vi kan nå ut til et nytt publikum, og introdusere flere for veddeløpssporten i Norge. Vi er en kjempegjeng, og vil stå på for å lage spennende sendinger. Jeg skal gi mine beste tips”.
 
Malin Gustafsson

Bakgrunn: Malin har lang erfaring fra travet. Hun gikk hestegymnaset i Sverige, og har i ettertid jobbet for flere store trenere i Sverige, USA og Italia. Her i Norge har hun hatt et par hester i trening som amatørtrener, men jobber til daglig som konsulent i kosmetikkbransjen.
Alder : 34 år
Rolle : Travekspert
Malin sier: ”Jeg gleder meg til å gå igang, og håper at vi klarer å lage sendinger som alle vil bli fornøyde med – både spillerne, hesteinteresserte, og helt nye tilskuere”.

Camilla Wold Knudsen

Bakgrunn: Camilla ble ansatt som reporter i "God kveld Norge" i TV 2 i 2005, og er for tiden aktuell som programleder for TV2 Zebra-satsningen "Zebra Grand Prix". Hun har i tillegg ledet "God kveld Gullruten" de tre siste årene. Hun er utdannet journalist fra Journalisthøyskolen i Oslo og har en bachelor i Internasjonale studier.
Alder : 26 år
Rolle : Programleder
Camilla sier: "Nå går jeg fra glamour til galopp, og jeg gleder meg til å være med på å bygge opp en ny programprofil for Rikstoto sammen med min nye arbeidsgiver, IMG. Med den nye jobben får jeg sjansen til å videreutvikle meg i programlederrollen, og det ser jeg også frem til".

Marte Wessel

Bakgrunn: Marte har vanket i travstaller på Jarlsberg travbane siden hun var 12 år, og har jobbet med gode hester som Delicious Rhythm og Lex Anderem. Hun har hatt montèlisens i åtte år, og er fortsatt aktiv. Til daglig jobber hun som lærer ved Granli skole i Horten.
Alder : 30 år
Rolle : Programleder, reporter
Marthe sier: ”En kombinasjon av læreryrket og en jobb foran kameraet vil bli spennende. Jeg gleder meg veldig til å starte med noe helt nytt, og både ønsker og håper at vi kan bidra til at trav- og galoppsporten vil fenge alle".
 
Benedikte Kvåle

Bakgrunn: Benedikte er fra galoppmiljøet på Øvrevoll, og har vært i sporten siden hun var 12. Etter endt videregående utdannelse, jobbet hun som treningsrytter for gode trenere i Sverige og Norge, henholdsvis Arnfinn Lund på Øvrevoll og Fredrik Reuterskiöld på Jägersro.
Alder : 20 år
Rolle : Programleder
Benedikte sier: ”Dette er spennende! Jeg får muligheten til å jobbe med sporten fra en annen vinkel med så utrolig mange dyktige mennesker. Det å hoppe ned fra hesteryggen og inn i et studio blir en ny opplevelse. Første januar nærmer seg med stormskritt, og jeg vet at vi alle gleder oss til å gi 100 prosent”