DNT har tegnet avtale med Antidoping Norge

04.03.2009
Artikkelbilde
Frode Hestenes fra Antidoping Norge, Tron Gravdal fra DNT og trenerformann Espen A. Schem

DNT har tegnet en avtale med Antidoping Norge om testing av aktive i forhold til bruk av doping/rusmidler. Det ble i dag holdt et informasjonsmøte med alle sportsjefer og representanter fra trenerforeningen, amatørforeningen og hesteeierforbundet. Fra Antidoping Norge stilte Frode Hestnes og Linda Olsen. 

Avtalen har en varighet på tre år, men denne kan forlenges for begge parter. I pakken DNT har kjøpt inngår undervisning, informasjon og kontroller. Frode Hestenes fra Antidoping Norge kunne fortelle om viktigheten av informasjon.
- Antidoping Norge lager kursmateriell, holder foredrag og lager brosjyrer. Det er svært viktig å informere slik at en utøver vet hva som venter ham når kontrollørene dukker opp, sier Frode Hestenes.

Antidoping Norge tar kuskenes rettssikkerhet på alvor. Når en kusk blir pålagt å ta en dopingtest får han følgende informasjon:
- Informasjon om prosedyren
- Vedkommende kan ta med seg en ledsager
- Valg av dopingkontrollutstyr
- Oppgi medikamenter man bruker i lukker konvolutt
- Gi kommentarer

Når dopingkontrollørene dukker opp på en bane vil de ta ca. 4 tester om gangen. Det er kun sportsjefen ved banen som vet at kontrollørene dukker opp. Sportsjefene har naturligvis taushetsplikt. Det kan bli tatt tester syv dager i uka. Testingen starter opp i løpet av våren. Informasjonsarbeidet vil starte opp allerede i neste uka.

- Det er testing på alle narkotiske stoffer. Viktigheten med disse testene er å ivareta sikkerheten til kuskene i banen, sier sportsjef i DNT, Tron Gravdal.