Rikstoto med stipend til barn og unge

12.05.2009
Artikkelbilde
Thea Hofossæter og Richard Ekhaugen håper på engasjement fra barn og unge.

Rikstoto Stipendet: Kjenner du til en heste- eller rideklubb som satser på barn og unge? Kanskje jobber du på en stall som gjør en viktig jobb for nærmiljøet ditt eller som legger til rette for handicappede? Da kan din klubb eller stall bli 10 000 kroner rikere!

Norsk Rikstoto er i sommer en av tre hovedsponsorer for VG-lista Topp 20. I den forbindelse vil stiftelsen dele ut fire stipender pålydende 10 000 kroner til de klubbene/stallene/lagene/foreningene som viser et spesielt samfunnsengasjement.
- Rikstoto kommer til å reise rundt til de fire konsertbyene, Oslo (19.juni), Stavanger (1.juli), Trondheim (15.juli) og Bergen (29.juli) med sin stand og sine aktiviteter. I hver av de fire byene vil vi dele ut et stipend på 10 000 kroner til en lokal stall eller hesteklubb, forteller Thea Hofossæter og Richard Ekhaugen, begge ansvarlige for Rikstotos engasjement under VG-lista og svært engasjerte i stipendet.

Vil nå et bredt lag av befolkningen
De forteller at at stipendet fortrinnsvis skal gis til prosjekter og tiltak som gjelder barn og unge.
- Stipendet kan søkes av enkeltpersoner på vegne av klubb, stall, lag eller forening. Vi synes det er viktig å få frem hvor mye Rikstoto gir tilbake igjen til hestesporten, og ser VG-lista Topp 20 som et flott arrangement for å nå ut til det brede lag av befolkningen med dette budskapet. Husk at stiftelsen i fjor bidro med 580 millioner kroner til det gode formål i form av overføringer til løpspremiering, oppdrett, forskning og støtte til utdanning innen hestefagene, påpeker Hofossæter.

Håper på engasjement blant unge
Stipendet vil bli delt ut fra hovedscenen før konsertene i de fire byene. En skriftlig søknad med begrunnelse må følges av en liten presentasjon av klubb eller stall.
- De som søker må, i tillegg til en kort skriftlig søknad, også legge ved en liten videosnutt på maks fem minutter slik at vi får se på forholdene. Videoen kan godt være filmet med mobilkamera, men videoen må være brent over på en DVD-plate, vi tar ikke imot filer sendt elektronisk. Vi håper at alle engasjerte ungdommer innen heste-Norge benytter seg av denne muligheten til å prøve og gi sin klubb eller stall en flott forsommergave, smiler Ekhaugen.

Rikstoto har delt landet inn i fire regioner, tilhørende de fire turnèbyene:
Til showet i Oslo 19.juni kan følgende søke: Klubber/staller/lag/foreninger fra Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Oppland, Hedmark og Buskerud.
Til showet i Stavanger 1.juli kan følgende søke: Klubber/staller/lag/foreninger fra Rogaland, Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark.
Til showet i Trondheim 15.juli kan følgende søke: Klubber/staller/lag/foreninger fra Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.
Til showet i Bergen 29.juli kan følgende søke: Klubber/staller/lag/foreninger fra Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

 

Spørsmål om stipendet og søknader kan rettes til:
Richard Ekhaugen, 22 95 61 20, richard.ekhaugen@rikstoto.no

Søknadsfristen er lik for alle showene: Onsdag 10.juni.