OGP en fest for hele familien

08.05.2009
Artikkelbilde
Tinita Love er det norske håpet i VG Oslo Grand Prix

VG Oslo Grand Prix dagen er ikke bare et fantastisk travstevne, det er også en fest for hele familien. Som vanlig har Bjerke Travbane masse å by på for alle aldersgrupper. En sikker vinner er "Telet med det rare i" for de aller minste. For ungdommen kan skateren Adil Dyani by på et fantastisk show. Det er også ventet flott vær på søndag.


Adil Dyani er en av verdens aller beste skatere

Startfeltet i VG Oslo Grand Prix 2009

Oyonnax – Frankrike
Jos VerbeeckOyonnax blir en spennende hest i årets OGP-felt. Oyonnax vant tidligere i vår Prix Jamin over velvoksne 3550 meter. Her vant han til 45 ganger pengene, og slo blant annet Nimrod Borealis.  In Love With You-sønnen er i samme årgang som Offshore Dream, og har levd i skyggen av den doble Prix d’Amerique-vinneren. Oyonnax vant blant annet montéløpet Prix Indienne på 1.12,3 i fjor, og var tredjehest i verdens største montéløp Prix du Cornulier i januar i år. I sin siste start forsvarte han seg med galopp kort før mål etter et enormt løp ute i sporene før han kom til tet. Oyonnax prøver seg for første gang utenfor Frankrikes grenser. 7-åringen har vist enorm kapasitet, og innehar både styrke og hurtighet. Vi gleder oss til å se en formsterk fransk hingst på Bjerke.

Jos Verbeeck er en av Europas største sulkyartister. I flere tiår har Jos feid motstanden av europeiske travbaner. Verbeeck har vunnet stort sett det som kan vinnes i Europa. VG Oslo Grand Prix vant han i 1992 med Sea Cove og 1998 med Huxtable Hornline. Tar han sin tredje?


TINITA LOVE – Norge
Geir Vegard GundersenTinita Love

er det helnorske håpet. Det er snakk om dronninga av årgangen. Hun lekte med sine jevnaldrende konkurrenter i Gjensidige Norsk Travkriterium som 3-åring og tjente nærmere 1,3 millioner kroner. Tross mye problemer under 4-årssesongen vant hun fire av seks løp, deriblant VG Norsk Travderby. Innledningen på fjoråret startet også trøblete, men hun fikk til slutt sving på sakene og vant seks av ti løp. Det internasjonale gjennombruddet fikk hun under EM for 5-åringer på Åby i fjor høst. Der kjempet hoppa tappert til andre - kun slått av fenomenet Brioni. I vinter ble hoppa lagt på operasjonsbordet, for å få orden på skadeproblematikken. Dermed er det utrolig at jernhoppa nå skal møte verdens beste travere. Tinita Love landet på 1.12,1 over 2140 meter i fjor. Nå melder kusken at hoppa er bedre enn noen gang.

Geir Vegard Gundersen kjører sitt tredje VG Oslo Grand Prix. ”GV” er etablert blant landets fem beste kusker, og var Bjerke-champion i 2006 og 2007. Gundersen som har kusket Tinita Love i 31 av karrierens 32 løp gleder seg til Tinitas OGP-debut.


FINDERS KEEPERS – Sverige
Åke SvanstedtFinders Keepers

er fullt og helt et Åke Svanstedt-produkt. Keepitinthefamily-sønnen har prestert hvert år siden han entret travbanen som 3-åring. Fem seirer på elleve starter og nærmere en million innkjørt som 4-åring. Så ventet den vanskelige 5-årssesongen, før det virkelig løsnet i 2007. Inn på kontoen rullet 1,5 millioner svenske kroner etter å ha dominert eliten i Sverige gjennom hele sesongen. I fjor kom det internasjonale gjennombruddet med seier i blant annet Gulddivisjonsfinalen, Jämtlands Stora Pris, Årjängs Stora Pris og Jubileumspokalen. Han hadde ingen god dag i finalen av Olympiatravet etter å ha imponert i kvalifiseringen og tangert banerekorden på Romme, 1.11,0a/1609 meter. Svanstedt-traveren er en av Europas kjappeste fra start. Dermed er Finders Keepers er en luring i årets utgave.

Åke Svanstedt jakter sin fjerde seier i VG Oslo Grand Prix. Fra før har han vunnet to ganger med Gidde Palema og en gang bak Zoogin. Svanstedt er en av Sveriges aller største trenere, og han har også stor suksess i sulkysetet. I fjor tok han blant annet trippelseier i Olympiatravet på Åby.


COLOMBIAN NECKTIE – Sverige
Thomas UhrbergColombian Necktie

overrasket stort da han vant Svenskt Travderby i 2006. Alf Palema-sønnen vant til hele 21,9 i odds. Siden Derby har 7-åringen tatt steget opp blant de store. Han mangler den internasjonale storløpsseieren som skriver ham inn i historiebøkene, men vallaken markert seg både i Amerika og Frankrike. I fjor høst sprintet han 1.10,2a/1609 meter på Mohawk i Toronto. I januar vant Colombian, Prix de Lille, på Vincennes i Paris, og har virkelig fått respekt i travverden. Walmann-traveren viste form i Olympiatravet til fjerde på råsterke 1.11,7. Colombian Necktie har vist at han takler alle distanser, og dagens distanse er kanskje den han liker aller best. I fjor endte svensken utenfor premierekka i VG Oslo Grand Prix. Nå jakter Walmann-traveren revansje. Kan 7-åringen få sin velfortjente storløpsseier?

Thomas Uhrberg styrte Colombian Necktie inn til den overraskende seieren i 2006, og har siden den gang vært Walmann-traverens førstekusk. Uhrberg driver selv som stortrener ved Jægersro travbane. Han er også en av Sveriges mest benyttede lånekusker.


Offshore Dream – Frankrike
Pierre Levesques

Offshore Dream er feltets mest meritterte traver. Han vant verdens tøffeste travløp, Prix d’Amerique, i 2007 og 2008. Supertraveren var også med i år, men Pierre Levesque klarte ikke prikke formen som ved tidligere anledninger. Det kan vi kanskje være glade for. Nå starter nemlig Offshore Dream for første gang utenfor Frankrike. Pierre Levesque har i hele vår rettet blikket mot VG Oslo Grand Prix. Han mener hesten passer perfekt på tusenmetersbanene i Norden. Bjerke travbane er stolte av, og gleder seg til å se Offshore Dream for første gang i Skandinavia.

Pierre Levesque er en av Frankrikes største hestekarer. Merittlista er enorm. Vi snakker om treneren av tre strake Prix d’Amerique-vinnere. To ganger Offshore Dream og nå i år Meaulnes Du Corta. Vi er utrolig glade for at Pierre Levesque gjester Bjerkebanen.


MEGAMAN NEO – Norge
Lars Anvar Kolle

Megaman Neo er det kapable talentet som aldri har lykkes i de store oppgjørene. Han vant kvalifisering til både Svenskt Travkriterium og Svenskt Derby, men i finalene har Super Arnie-sønnen spolert sine muligheter. Sommeren som 4-åring vant han også kvalifiseringen til SprinterMästaren på Halmstad, og kjempet tappert til tredje i finalen. Samme høst vant han nok en kvalifisering. Nå til UET-Derby, men Anderssen-traveren stilte aldri opp i finalen grunnet skade. I år imponerte Megaman i årsdebuten ved å vinne på 1.12,8 på Biri. Gangen etter skuffet han, men overbeviste på ny i sin siste start. Da vant Megaman Neo lett foran tidligere OGP og Elitlopps-deltaker, Thai Tanic. Nå håper vi 6-åringen er frisk og i absolutt toppform.

Lars Anvar Kolle avlegger sin debut i OGP-sammenheng. Kolle er blant landets aller beste sulkyartister. Han er catchdriver på heltid, og er en av Trond Anderssens faste kusker. Vestfoldingen ble landschampion i 2003.


RUSSEL NOVEMBER – Nederland
Hugo Langeweg jr.

Russel November leverte en imponerende sesong i fjor og har lenge vært en snakkhest i internasjonal sammenheng. Han presenterte seg for Bjerke-publikummet med en overlegen seier i fjorårets SsangYong Europamatch. Stortalentet fulgte opp med en rekke kanonprestasjoner på høsten, og 6-åringen var en av de hete Prix d’Amerique-favorittene. Blant annet banket han Offshore Dream i Grand Prix Federation. Men noe Frankrike-eventyr ble det aldri, for halsproblemer satte en stopper. Langeweg har hele vinteren hatt siktet innstilt mot Bjerke, og Russel November imponerte i årsdebuten. I de påfølgende startene har han ikke levd opp til forventningene, men Langeweg jr. melder at formkurven peker rett vei. Dette er en av Europas mest lovende travere, og vi gleder oss til å se Russel November på Bjerke.

Hugo Langeweg jr. er en av europeisk travsports mest lovende kusker. Tross sin unge alder har han konkurrert i europeiske storløp i en årrekke. Nå jakter Hugo Langeweg jr. sin første seier i VG Oslo Grand Prix.

 
INZAGHI – Danmark
Jeppe Juel

Inzaghi kommer fra Danmark og blir feltets danske dynamitt. Den 8-årige vallaken satte konkurrentene på plass i Pytt & Panne Grand Prix på Klosterskogen påskeaften. Inzaghi har gått fra å være en ordinær traver til en av Nord-Europas beste i løpet av det siste året. I fjor tjente han nærmere en million norske kroner, det etter flere triumfer på norsk jord. Mot slutten av året prøvde han seg også i Frankrike, og fasiten ble imponerende – én seier, to annen og en tredje på fire starter. Innsatsen i påsken var nok til at Inzaghi fikk billett, og det er med glede vi kan presentere den første danske deltakeren på flere år.

Jeppe Juel er en Norges-kjenning. I 2006 ble han Dansk mester, mens han tok seg av Nordisk mesterskapet i 2008. Jeppe har trent Inzaghi gjennom hele karrieren, så det er nok en stolt danske som kjører opp bak bilen i årets OGP.


IGOR FONT – Tyskland
Jean Michel Bazire

Igor Font er Fabrice Souloys OGP-håp. Hesten er født i Italia, eid i Tyskland og trenes av nevnte Souloy i Frankrike. Suksesstreneren gjorde rent bord i Elitloppet i fjor etter dobbeltseier med Exploit Caf og Oiseau de Feux. I år heter våpenet Igor Font. 5-åringen lekte med konkurrentene i Finlandia Ajo i slutten av april og kommer til Bjerke med absolutt toppform. I fjor vant Igor Font blant annet Premio de Europa. Han presenterte seg også for Solvalla-publikummet i det han galopperte i mål som mulig vinner av Fyråringseliten. Fabrice Souloy rangerer hesten høyt, og en mann av hans kaliber vet hva han snakker om. I fjor måtte Souloy se L’Amiral Mauzun foran seg på resultatlisten i OGP – i år jakter Fabrice revansje med Igor Font.

Jean Michel Bazire er Frankrikes mest meritterte travkusk. I fjor vant han nesten det som var av storløp i Europa unntatt VG Oslo Grand Prix. Etter to andreplasser på rad på Bjerke, er nok Bazire meget sugen på en OGP-seier.


TRITON SUND – Sverige
Ørjan KihlstrømTriton Sund

tangerte verdensrekorden til Jag de Bellouet som vinner av Olympiatravet nylig. Vinnertiden 1.11,1 over dagens OGP-distanse er knallsterkt. Vi gleder oss til å se en formtoppet Triton Sund på Bjerkebanen. Viking Kronos-sønnen fikk sitt virkelige gjennombrudd i fjor da han dominerte gulldivisjonen i Sverige. 8-åringen vant ti av 19 løp og tjente over 4,3 millioner svenske kroner. Fjorårets mest pengestinne triumf kom i Sundsvall Open Trot. Triton Sund ble toer i Svenskt Travkriterium og har gått gradene. Nå har Stefan Hultman-traveren etablert seg i Europa-toppen. Det ble ingen suksess i Prix d’Amerique og Frankrike i vinter, men tilbake bak startbilen og på svensk jord viser Triton Sund toppform. Viking Kronos-sønnen blir trolig Sveriges største håp i årets VG Oslo Grand Prix. Distansen taler til Tritons fordel.

Ørjan Kihlstrøm er en av Sveriges aller beste kusker. Merittlisten er lang for denne karen. I fjor passerte innkjørte penger 40 millioner svenske kroner. Det oser kvalitet og respekt lang vei. Kan ”Gubben i lådan” vinne sitt første OGP?