Topp travsport på Magnor

11.06.2009
Artikkelbilde

Søndag arrangerer Hedmark travforbund sin årlige totalisatorkjøring på Magnor travbane. Hjemmehåpet Geir Vegard Gundersen og store deler av kuskeliten er på plass. Aldri har vi sett bedre startfelt på Magnor.

Magnor travbane har fått sin årlige plass i terminlisten. Søndag byr grensebanen i Eidskog kommune på en flott meny. Sju spennende travløp står programmet med V5-spillet som det absolutte høydepunktet. Leder i Eidskog travselskap, Arne Gundersen, ser med spenning fram mot løpsdagen.
- Dette er en ypperlig mulighet til å profilere travsporten ute i distriktet. Vi hadde en stor dag i fjor, og jeg kan garantere et enda bedre arrangement i år. Også i år tar store deler av den norske kuskeeliten turen til Magnor. Det er gledelig å se at Cato Antonsen, Kai Johansen, Olav Mikkelborg, Andre H. Stensen og Hans Christian Holm kommer. Det viser at vi har fått respekt i trav-Norge som en seriøs arrangør, sier en den engasjerte travpolitikeren. Arne Gundersen er far til en av landets aller beste kusker, Geir Vegard Gundersen. «GV» blir naturlig nok den store profilen på hjemmebane søndag.

Alle bidrar
Selv om arrangementet går av stabelen på Magnor travbane, er traventusiaster fra hele fylket i sving. Hedmark travforbund har 1200 medlemmer, og mange er på plass for å yte de aktive best mulig service.
- Alle ti travlagene i Hedmark bidrar. Dette er noe hele Hedmark bør være stolte av. Biri travbane står som teknisk arrangør og skal ha mye av æren. På plass er også landets beste løpsreferent, Ole Jonny Solberg. Jeg kan garantere en flott travdag på Magnor, sier Gundersen, som kan skryte av topp baneforhold.
- Etter en enorm dugnadsjobb foran arrangementet i fjor er forholdene meget bra. Det ble også lagt nytt banedekke. Dette har satt seg enda bedre i vinter og er bedre enn noen gang. Vi fikk positiv tilbakemelding fra flere av toppkuskene i fjor, det er nok grunnen til at det kommer så mange gode hester i år, stråler traventusiasten.

Hovedpoenget med propagandatravet ute i distriktet er å fenge lokalbefolkningens oppmerksomhet. Gundersen kan love nye og gamle spillere topp service.
- Vi vil ha flere spillveiledere i sving på publikumssiden. Disse vil hjelpe alle som trenger råd og vink. Nå er det bare å krysse fingrene og håpe værgudene er på vår side, avslutter Gundersen. Skal vi tro
www.yr.no, blir det 18 grader og sol søndag.

Hestesportens egen tv-kanal, Rikstoto Direkte, serverer alle begivenhetene fra Magnor «live». I fjor landet V5-omsetninger på 958 637 kroner. Med god sport og fin kvalitet, kan kanskje omsetningen vippe én million.

Fakta om Magnor travbane:
Banelengde: 965 meter
Dosering: 12 prosent

Banerekorder:
3-årige kaldblodshester:             Daladin - 1.30,6 (2000)
Eldre kaldblodshester:               Spikeld - 1.24,6 (2006)
3-årige varmblodshester:           Zuni Freebird - 1.18,4 (1996)
Eldre varmblodshester:              Hip Hop Lover - 1.16,1 (2002)

Spillinformasjon:
Banekode: L4
Første start kl. 15.00.
Innleveringsfrist i V5-spillet kl.
15.45