Håper på reprise fra år 2000

26.06.2009
Artikkelbilde
Olav Mikkelborg med pokalen fra Forus Open i år 2000.

Olav Mikkelborg håper på reprise fra år 2000. Den gangen overrasket han stort ved å vinne Forus Open med Blue Fighter.
- Forutsetmningene er nesten de samme denne gangen. Blue Fighter var minst spilt i løpet, og han hadde spor syv. De samme forutsetningene som Maid For Tag har i år, sier Olav Mikkelborg.

- Det er klart mye må klaffe for at Maid For Tag skal vinne, men vi hadde ingen forhåpninger til Blue Fighter heller. En premie var målet, og det samme gjelder for Maid For Tag. I travløp kan imidlertid alt skje. Jeg tror også Maid For Tag vil få det samme løpsopplegget som Blue Fighter. Det vil si tredje par innvendig og åpning til slutt, sier Olav Mikkelborg.

- Hva husker du fra Forus Open i 2000?

- Jeg hadde med to hester i dette store internasjonale løpet. Ved siden av Blue Fighter hadde jeg med News From Heaven fra egen stall. Vidar Hop kusket henne. Begge mine hester kom med i siste liten. Blue Fighter trakk spor syv, mens News From Heaven trakk spor fire bak startbilen. Blue Fighter var veldig fin i oppvarmingen og jeg viste formen var på topp. Uansett håpet jeg bare på en premie. Vi fikk tredje par innvendig, men mot den siste svingen kom vi oss i andre par utvendig. Da hadde jeg en god følelse til at vi skulle klare en premie. Jeg legger Blue Fighter ut i angrep, og han tar tak i bittet og spurter som bare det. Det ble meget jevnt i mål og jeg var ikke sikker på om vi hadde vunnet eller ikke. Jeg får også med meg at News From Heaven blir tredje. Når løpsresultatet kom ble jeg fylt med en enorm glede. Jeg hadde vunnet Forus Open med 700.000 kroner til vinneren. News From Heaven fikk 100.000 kroner for sin tredjeplass, erindrer Olav Mikkelborg.

En glad gjeng etter Blue Fighter's seier i Forus Open for ni år siden.

- Kan du sjokkere igjen?

- Det blir veldig vanskelig, men jeg tror Maid For Tag er i veldig fin form. Det skal heller ikke være noen fare for brunst. Hun har akkurat hatt brunst, så det skal ikke være noe problem. Jeg håper på en premie og ei tid på 1.10 tallet. Det er et veldig flott felt og jeg må gratulere Forus. Fem hester som var med i finalen av Elitloppet er bare helt utrolig. Jeg drømmer imidlertid tilbake til år 2000. Man kan aldri gi opp, sier Olav Mikkelborg.

USA neste stopp
- Hvis alt er som det skal med Maid For Tag etter løpet, går turen videre til USA og Canada. Hun er meldt i flere løp der borte. Jeg tror hun skal hevde seg meget bra. Det er masse penger å kjøre om, og jeg mener det er riktig å prøve. Jeg kommer til å reise over for å kjøre i det minste ett løp, sier Olav Mikkelborg.

Olav Mikkelborg og Maid For Tag.