Norgesmesterskapet for ponnier begge kategorier

Skrevet av Espen Edvardsen,  27.07.2009
Artikkelbilde
Alle kuskene samlet med representanter fra DNT.

Årets Norgesmesterskap for ponnier ble et spennende oppgjør.

Det første ponniløpet gjaldt kategori A. Ymer og Adrian Solberg Akselsen dro unna i front og hadde full kontroll i løpet. De hadde mange lengder ned til Jikas Sue-oer Girl og Goronje som fulgte nærmest. Ymer var helt overlegen og Adrian Solberg Akselsen kunne ta i mot publikums hyllest nedover oppløpet.

NM for ponnier kategori B/C/D  ble et meget spennende oppgjør.Favoritten Ernst Rolf tok teten, men galopperte kort inn i den første svingen. Piggybank kom opp på utsiden ut av den første svingen og la umiddelbart trykk på lederen. Første 500 meter ble passert på 1.51.6. Runden igjen til mål kom Laser Ess og Christine Pedersen i stor fart og overtok føringen. 1000 meteren ble passert på 1.50.

Inn i den siste sving lå Ernst Rolf klistret i ryggen på Laser Ess og han angrep mot oppløpet, men han galopperte seieren. Laser Ess fikk de lengdene han trengte og vant med en Liten lengde tilbake til den ledende ponnien så langt i år,  Ernst Rolf. Tredjeplassen gikk til bra spurtende Hults Pomir.

Christine Pedersen sa i seiersintervjuet at hun kun driver med hest på fritiden. Når hun får sjansen til å kjøre under et så stort arrangement øker det lysten til å fortsette.. Dette var det største løpet hun har vunnet

Dette var et flott tiltak på Biri travbane.. De yngste i norsk travsport fikk vist seg fram under en stor travhelg og det er meget viktig for rekrutteringen til travsporten.