Årets HesteGalla 2009

15.12.2009
Artikkelbilde
Vinner Megaman Neo og eierene Jan-Erik Andresen og Rune Nordrum

Oslo og Akershus Travforbund har avholdt sitt første HesteGalla arrangement. I nært samarbeid med Bjerke Travbane AS, og med støtte fra Det Norske Travselskap, Norsk Rikstoto, og Bjerke Travbane as. I tillegg en rekke sponsorer som Toma Hesteutstyr,Kolsrud Transport, Thon Hotel Linne, NAF Senter Oslo, Agria Dyreforsikring, Brizy, Ragnar J. Svinningen AS

 

180 gjester hadde tatt veien til Hestesportens Hus denne lørdagen i desember. Leder i travforbundet Arne Jørgen Salberg ønsket alle velkommen til dette første HesteGalla arrangement i regi av travforbundet. Vår tidligere generalsekretær Tore Fyrand var på plass som konferansier, og holt stemmingen på topp under hele prisutddelingen. En stor takk til han for en flott gjennomført kveld.

Ponniene var først ut med de tre nominerte Allgunnens Åtick og SIw Bjørnstad, Donovan Frå Nordgard Mina Haug og Piggybank Nora Haglund Holm. Årets vinner ble Allgunnens Åtick og Siw Bjønstad som er både kusk og eier. Ponnien har startet 20 ganger med 6 seiere. Rekorden er 1.57.0 / 2160 m.

Deretter var det Monté hestene med Kaldblods hestene Pentus, Prins Gullhår og Spang Hyper. Vinneren ble Prins Gullhår tilhørende Alf-Åge Næss fra Nes Travselskap. Hesten. Prins Gullhår er ny i gemet og har på 7 starter i år vunnet to løp. Han har travet 1.28.3 /2140 m. Rytter i siersløpene har vært Line Gundersen.

I varmblods monté var det to hester fra eier Lise Bjørnland som var nominert. Carezza og Kissimmee, samt Royal Diamond tilhørende Ronny Rustad. Vinneren ble Kissimmee og Lise Bjørnland. Hoppa har 4 seiere i år, og hun har rekord på 1.18.0.

 Kaldblods 3 åringer hingst og hopper, her var Rossi, Lom Pilen, og Nordheim Faksen nominert. Alle tre passert flere hundretusen innkjørt i sin første sesong. Vinneren ble Lom Pilen til Bjarne Kvakkestad fra Ski. Hesten kom litt sent i gang men etter at han kom i trening hos Cato Antonsen var det full fart mot årgangstoppen. På tolv starter har han kjørt inn over 350.000 kroner. Tredje plass i Norsk Trav Kriterium, og seier i Nils Skjolds æresløp. Rekord 1.27.7/2100m.

 Tre fine 3 års kaldblods hopper kjempet om å vinne. Orella, Komnes Inga og Horgen Bente. Det ble til slutt Stall Hafstein og Bente K Sletner som tok seieren blant hoppene. Ellve starter har resultert i 2 siere og tre andreplasser. Hun vant det svenske kriteriestoets kvalifisering og ble nr to i finalen. I det norske Kriteriet ble hun toer i kvalifiseringen og tre i finalen. Hun har tjent over tohundretusen, og har rekord 1.26.6. De fleste løp har Geir Vegard Gundersen vært kusk.

 4 årige hingster og vallaker. Følgende hingster var nominert: Horgen Arne, Hunstad Elden, Norheim Spir. Vinneren ble Norheim Spir tilhørende Stall Spir med Georg Sverdrup som ansvarlig eier. Hesten har to seiere med rekord 1.29.3 7 2149 m.

Kaldblods 4 årige hopper var følgende nominerte. Horgen Vera, Komnes Bella, Lykke Lotta. Vinneren av klassen ble Komnes Bella. Hoppa har i år to andre og tre tredjeplasserRekorden er 1.28.0a /1609. Hoppas eies av Jahn Schou fra Bjørkelangen.

  

I klassen for eldre kaldblods hingster og vallaker var følgende nominerte. Dorr Valentin, Frekken, og Voje Nido. Vinner ble Frekken tilhørende Øyvind Ruud fra Fet Travkjørerselskap. Hesten har i år 7 seiere. Nesten 300.000 har gått inn på konto, og hesten har vist fin fremgang ett at han ble satt i trening hos Odd Arne Sagholen på Momarken. Rekorden er 1.24.2ak.

 Kaldblods eldre hopper var følgende nominert. Hilton Stjerna, Hjelset Stjerna, og Maud. Vinneren ble igjen Jahn Schou med hoppa Maud. Vinneren Jahn Schou fra Aurskog-Høland Travselskap tok sin andre seier. Maud har i år 4 seiere og innkjørt er tett opptil kr. 100.000,-. Rekorden er 1.30.0ak.

 Varmblodsklassens 3 årige hingster og vallaker var følgende nominerte Mountain Victory, Makarov, og Buvet. Sieren gikk til  Knut Olausson fra Follo Travlag. Ski mannen som er mest kjent for sin Steinlager. Denne gang var det Buvet. To seiere har det blitt i år med bl.a. seier i Kriteriekvalen. I finalen ble det startgalopp. Rekorden er 1.15.4am. Grunnlaget er 124.000,-. Knut Olausson var desverre ikke tilstede på utdelingen..

 3 årige hopper i varmblodsklassenBaltic Jet, Opal Tamsen, og S.J.'s Majesty, og det var sist nevnte som gikk av med sieren. Hesten tilhører Per Gunnar Furuseth og Stall Harness Racing LTD, Sørumsand. Hoppa har startet hele 17 ganger med tre seiere. Hoppa har hevdet seg gjennom hele året. Hun star i trening hos Stein Holm på Blaker, og kjøres av stallmannen Jens Kristian Brenne. Rekord 1.15.5am.

 

4 års hingst /vallk var de tre nominerte Gann Stone, Ramona's Express og Yarrah Boko. Det ble Jan-Erik Andresen fra Follo Travlag bosatt på Kolbotn og hesten Yarrah Boko som siret. Hesten er blant årgangens bedre, og åtte seiere har han tatt i år. to'er i svensk kriteriekval, men desverre galopp i finalen. Vel 500.000,- innkjørt og rekord på 1.13.6.am.

 4 årig varmblod hopper var det følgende tre som var nominerte. Paola Santana, Rhapsodie Melody og C.C. Westside. Seieren gikk til Per-Arne Claussen og C.C. Westside. To seiere og nesten 400.000,- innkjørt er status så langt. Rekorden er på 1.12.5ak. Det blir en spenende hest i 2010.

 Blant de eldre varmblods hingster/vallaker var følgende nominert, Cromwell, Megaman Neo, og Taxdodger Joe. Vinneren ble en av årets mest vinnende hest Megaman Neo. Hesten tilhører Jan-Erik Andresen og Rune Nordrum. Dette var andre galla seier til Jan-Erik Andresen. 15 starter har gitt eierene 800.000,- på konto. Rekorden er 1.11.0ak. Av større løp har Megamn Neo vunnet Kristen T. Gundersens æresløp, Karsten Buers æresløp, Kjell Håkonsens æresløp, og Kniksens æresløp.

 Blant de eldre hopper var følgende nominert. Jamilia, Vinn De Luxe, og Maid For Tag. Vinner ble Per-Arne Claussen's super hoppe Maid For Tag. Maid for Tag har tjent nærmere 800.000,- i år. Rundt 300.000 av disse kom i løpene i Canada og USA i sommer. De er ikke med i begrunnelsen. Olav Mikkelborg er hoppa faste trener og kusk. rekorden 1.09,5ak.fra USA.

 Så var det klart for de med to bein. I klassen årets trener var dette de nominerte. Evy Marie Brinch, Steinar Holm og Olav Mikkelborg. Årets trener ble Steinar Holm fra Blaker. Han er kjent for å være en god unghesttrener, og har 33 første 33 andre og 27 tredjeplasser på 265 starter.

 

 Årets Amatørtrener var de nominerte Øivind Hennie, Ronny Rustad, og Finn Arne Bakkeberg. Vinneren ble Finn-Arne Bakkeberg fra Sørumsand. En av han beste hester er Ramona's Express som også var nominert i klassen for 4 årige hingster og vallaker. Han har kjørt nesten 370.000 kroner på stallen.

 Årets oppdretter var de nominerte Ståle Lindgren, Bjørn Kolsrud, og Per-Arne Claussen. Vinneren ble Per-Arne Claussen. fra Setskog. Oppdretternavnet til Claussen er Stall C.C., og hestene har i år tjent nærmere 900.000,- kroner. Blant de beste er den tidligere omtalte vinneren i klassen for 4 års varmblods hopper C.C. Westside.

 Årets Heste Galla 2009 ble avsluttet med kåring av årets hest. Denne pris gikk til Jan-Erik Andresen fra Kolbotn, som eier Megaman Neo sammen med Rune Nordrum.

Det er her avbildet sammen med alle sine trofeer.

Tilslutt en takk til vår samarbeidspartner Bjerke Travbane as med Anne Ramstad, Knut Sollie, Arild Engebretsen, og vår super konfransier Tore Fyrand.