Suksess for Fyresdal Tråvlag

03.08.2009
Artikkelbilde

Knut Olav Dahl har besøkt Fyresdal Tråvlag i sommer. Her kommer det et reisebrev fra det trivelige tråvlaget.

Fyresdal Tråvlag ble stiftet i 1984 og har i dag 36 medlemmer. Det har alltid vært travinteresse i Fyresdal, og statutter for lokalkjøringer på isen, har travlaget helt fra 1864. Lenge før DNT ble stiftet, kan leder Geir Bjaaland fortelle, som har hatt stor suksess med sine egne hester. Blant annet sitt eget oppdrett hoppen Superina Land, som i Steinar Holms trening, var landets beste hoppe i sin årgang. Vinner av blant annet Tamin Sandys æresløp, Norsk Oaks, hoppe Derby og over 1 million kroner innkjørt.

For å få opp interessen bestemte styret i travlag i 2004 å bygge stall. Stallen stod ferdig høsten 2005 og samme høst flyttet Sugarina Land og Carita Tribute inn. Petter Hvistendahl tok ansvaret for stallen og treningen, og i et godt samarbeid med travtrener Johan Herbjørn Undem, lot ikke resultatene vente på seg. Interessen økte og høsten 200, ble Superina Lands avkom No Mans Land lagt ut i 10 andeler. No Mans Land har så langt vært et eventyr, og på 14 starter vunnet 6 seire og kr 445.000 totalt innkjørt. Jærløpet på Forus og årets utgave av H.K.H Kronprins Haakons pokalløp har valakken blant annet tatt seg av. 3 årige Yankee Peto er også en hest vi venter mye av, forteller medeier og trener Petter Hvistendal. Han åpnet med andre plass på Bjerkebanen 15/7 og tok en enkel seier på Sørlandet sist søndag. Case, tilhørende Laila og Egil Skjervangen, er en annen hest i travlaget som har gjort det bra. 4 strake seire og deriblant V75 på Forus med kr 100.000 i førstepremie. Kr 152.000 innkjørt i år.

- Alle stallens 6 bokser er i dag i bruk, og i tillegg har travlagets medlemmer hester oppstallet og i trening hjemme hos eierne. Så langt i år har Fyresdal hestene sprunget inn nærmere 700.000 kroner på ca 50 starter, noe vi er mer enn fornøyd med, sier Geir Bjaaland. Dette har også ført til stor interesse i lokalavisen, som ofte lager reportasjer om våre hester. Dette er gull verdt for oss fortsetter Bjaaland. Rekrutteringen er også i orden. 2 årige Game Over Land er godt i gang med treningen, og snart klar for mønstringsløpene.


- Selv om stallen er full, har vi ikke foreløpig planer om å utvide, fortsetter leder Geir Bjaaland. Det sosiale miljøet er like viktig, så nylig åpnet vi vårt nye klubbhus i tilknytning til stallen. Her samles vi ofte til hesteprat, tipping og ser løpene på Rikstoto Direkte. Hver torsdag er det åpen stall med kaffe, kaker og hesteskokasting. Torsdag var også dagen undertegnede besøkte Fyresdal Tråvlag. Etter en omvisning og grundig presentasjon av stallens hester, ble det servert kaffe og kaker, før hesteskokastingen startet. Undertegnede mener selv han er god til å kaste hestesko, men var sjanseløs mot ”proffene” fra Fyresdal. Petter Hvistendal ledet lenge, men ble til slutt slått av Jon K. Lukassen med 20 poeng. Petter ble nr 2 med 19 poeng og 9 år gamle Karl Markus Lukassen nr 3 med 16 poeng.
  
 
Avslutningsvis vil undertegne takke for gjestfriheten, og er imponert over det gode og trivelige miljøet som er skapt på travanlegget i Fyresdal. Her var alt ryddig og velholdt, stemningen rolig og hyggelig, og det var helt tydelig at både hester og folk trivdes. Lykke til videre!

Knut Olav Dahl