Særpefanten jager sin andre Derby-triumf

05.08.2009
Artikkelbilde

Særpefanten vant i helga svensk Derby for sin trener Jan Roar Mjølnerød. Han er en av de innmeldte til VG Norsk Travderby.
- Jeg legger ikke skjul på at vi jakter på den andre Derby-triumfen på kort tid. Særpefanten har aldri vært bedre enn han var i helga. Jeg er optimist og meget spent, sier Jan Roar Mjølnerød.

- Særpefanten var fantastisk god i svensk Derby. Han passerte mål med krefter igjen på lager. Det var uten tvil hans aller beste løp i karrieren og hans aller morsomste. Årets mål er imidlertid å vinne VG Norsk Travderby på Bjerke den 6. september. Mye kan imidlertid skje før den tid. Jeg kommer ikke til å prøve å "spisse" formen ytterligere. Han vil få den samme treningen, som han har fått hele tiden. Han får det rolig denne uka, men over helga blir det den vanlige treningen igjen, sier Jan Roar Mjølnerød.

- Hvordan trener du Særpefanten?

- Han blir trent mye i bakkene. Det gjelder å utnytte og lære de treningsforholdene man har. Det er ikke noe hokus pokus med Særpefanten. Han er grei på alle måter, sier en stolt trener.

Jan Roar Mjølnerød kjørte et perfekt løp i svensk Derby.
- Med en gang Tom Erik Solberg prøvde å dempe tempoet med Bork Odin gikk jeg ut et spor med Særpefanten. Da startet Bork Odin opp igjen og jeg kunne gå ned i rygg igjen. Slik gjorde jeg noen ganger underveis. Nedover den siste bortre langsiden gikk det styggfort. Jeg kjørte 1.22 den siste runden, men det ble ikke skikkelig kjøring før det gjensto ca. 700 meter, sier Mjølnerød.

- Særpefanten er en meget sterk hest, som normalt drar fordel av 2600 meter. Med en slik hest er det klart man er optimist. Nå gjelder det å holde ham hel og frisk, sier Jan Roar Mjølnerød.

- Tenker du mye på Derby?

- Det er klart jeg tenker mye på Derby. Sesongen er allerede reddet, men det er det norske Derbyet som er hovedmålet. Det er ikke slik at jeg ligger våken om nettene, men jeg er forberedt på at det blir mye styr i tida som kommer. Første hinder på veien er kvalifiseringen den 25. august, avslutter Jan Roar Mjølnerød.

Særpefanten eies av Åge Johansen fra Grålum, mens det er hans kone Bjørg, som er oppdretter av hesten.
Særpefanten har tjent 1.004.087 kroner på 24 starter. Totalt har han vunnet seks løp.