Haugelien Norgesmester

07.08.2009
Artikkelbilde

Kjetil Haugelien ble Norgesmester for amatører. Han avgjorde i det siste løpet og vant med 6 poeng ned til Edvard Kristiansen som ble nummer to med 40 poeng, samme poengsum som Laila Thue Nervik på bronseplassen.

Haugelien innledet mesterskapet med oppsitt bak Hands Full Diamant. Vallaken galopperte fra start, men kusken fikk loset ham inn som sjette til slutt. I neste løp ble han sjuende med Sør Pila. I det tredje oppgjøret gjorde Haugelien seg gjeldende med en andreplass fra tet bak Tombola's Wish. I det siste løpet kjørte han formsterke Ågårds Dick. De havnet i dødens etter 1000 meter. Da de kom til tet på den siste langsiden var Norgesmester-tittelen i boks. De kom i mål med fin margin til nestemann, og Kjetil Haugelien kunne by på seiersgest og juble for en fortjent tittel - og dermed sikret plass i Norgesmesterskapet for 2010.

Edvard Kristiansen og Laila Thue Nervik havnet på lik poengsum - 40 poeng. Laila ble bronsevinner med en femteplass, seier, uplassert og sjetteplass. Edvard hadde en seier, fjerdeplass, uplassert og en strøket hest.