Praktbok om hesten i Norge - i bokhandelen nå!

18.04.2009
Artikkelbilde

I disse dager utgis det en ny praktbok om hesten i Norge med tittelen "Hesten i vår tid". Boka dekker alle typer hestehold, og forteller om ulike raser og bruk. Først og fremst er den en hyllest til hesten i Norge gjennom ord og ikke minst bilder. Boka vil bli lansert neste helg under jubileumsutstillingen for døl og nordlandshest/lyngshest på Stav i Gudbrandsdalen i neste uke, men er allerede å finne i bokhandelen. Tør vi tippe på at dette blir heste-Norges store gavebok i åra framover? "Hesten i vår tid" utgis av Tun forlag i samarbeid med Norsk Hestesenter.

HANS KOLBEIN DAHLE (RED.)

Hesten i vår tid

Interessen for hestesport og hestehold har opplevd en fantastisk vekst siden 1960-tallet. Norges Rytterforbund er for eksempel det raskest voksende idrettsforbundet etter golf. Hesten i vår tid er en viktig dokumentasjon av den enorme innsatsen entusiastiske hestefolk over hele landet har lagt ned for å løfte hesten frem fra nær glemsel etter at forsvaret og jordbruket ga opp, til dagens fantastiske mangfold og bredde i et miljø som berører de fleste av oss.

 

Boka er rikt illustrert med hele 309 bilder fordelt på 288 sider!

Eksempler på kapitler er; Tilbakeblikk, ny optimisme, hestehelse og hestevelferd, de særnorske rasene, travhester, galopphester og ridehester, der hester og hestefolk møtes og hesten i næring.

 

Redaktør og bidragsyter Hans Kolbein Dahle har bakgrunn som professor på Norges Veterinærhøyskole og Universitetet i Tromsø, og er tidligere styreleder for Nordnorsk Hestesenter og president i Fjord Horse International. Med seg på dette unike prosjektet har han en rekke sentrale personer fra norsk hestehold og -sport.

 

Hesten i vår tid utgis sammen med Norsk Hestesenter og er et manifest for det norske hestefellesskapet.

 

Boka lanseres på Stav på Tretten i Gudbrandsdalen 24. april. Den dagen skal Norsk Hestesenter markere at Norge har drevet med systematisert hesteavl i 150 år. De første hingstekåringene i Norge ble holdt på Stav, og til årets jubileumsutstilling har hele

85 hingster av døl og nordlandshest/lyngshest meldt sin ankomst til den tradisjonsrike Stavsplassen. 

 

Tilbud om kjøp av boka

Boka er i salg og veiledende pris er kr 448,- (288 sider).

Vi håper dere vil kjøpe boka og kan tilby en bedre pris ved kjøp av et større antall bøker.

Ta kontakt med Tun Forlag v/salgsansvarlig Hilde Vestmo på tlf. 21 31 44 30/mobil

917 34 661 eller E-post: hilde.vestmo@tunforlag.no .  

 

For ytterligere informasjon ta kontakt med:

Redaktør Hans Kolbein Dahle, tlf. 951 88 795 eller e-post: hk-dahle@online.no

 

Tun Forlag v/presse- og informasjonskonsulent Inger J. Stensrud,

tlf. 21 31 44 66/ 922 81 445 eller e-post: inger.stensrud@tunforlag.no