- Jeg har tenkt på Derby i hele år

04.09.2008
Artikkelbilde

Bjerketrener Hans Chr. Holm har matchet sin flotte fire-åring, Gary Victor, med fin hånd i hele år. Planen har vært å ha Gary Victor i toppform til Derby. Det ser det ut til at han har klart!

- Jeg har tenkt på Derby i hele år. Jeg tror ikke Gary Victor hadde vunnet sin kvalifisering, hvis jeg hadde hatt hesten i toppform i vår. Nå er vi i Derby og tilhører en av favorittene. Jeg mener Gary Victor er så god som han kan bli på nåværende tidspunkt. Han er en hest med meget stor aksjon. Derfor mener jeg det finnes stor utvikling i hesten. Hvis det skulle gå dårlig på søndag, vet jeg uansett at vi har en god hest som vil tjene masse penger i tida som kommer, sier Hans Chr. Holm.

- Hva blir taktikken?

- Det vet jeg ikke enda. Jeg synes det er et vanskelig løp å bestemme seg for en bestemt taktikk i. Mye blir avgjort i løpet av de første 500 meterne. Jeg prøver også å tenke minst mulig på at det er et stort løp. Det beste er nok å kjøre løpet, som om det skulle være et helt vanlig løp. Man kjører jo bestandig for å vinne, sier Hans Chr. Holm.

Gary Victor fikk de siste intervallene i dag torsdag. Resten av uka blir det bare rolig trening. Søndag 7. september kan han vinne selveste Norsk Travderby.
- Jeg er stolt av å kjøre en egentrent hest i dette store løp. Han har vært oppstallet på Bjerke hele tiden og jeg har gjort alt fra A til Å med Gary Victor, sier Hans Chr. Holm.