Meget gode Kriterievinnere!

05.10.2008
Artikkelbilde

Alle Kriterievinnerne i dag imponerte. Aller best var imidlertid First Eleven L. Hun travet utvendig for lederen den siste runden. Etter en sisterunde etter 1.12,9 passerte hun mål som sikker.
- First Eleven L. er den beste hesten jeg har trent, sa en meget glad Jan Kristian Waaler etter løpet.

Diabli Va Bena hadde ingen problemer med å forsvare teten i Gjensidige Norsk Travkriterium. Vidar Hop fant andre par utvendig med First Eleven L. Etter at første tusen ble passert i 1.19 fart ble First Eleven L. sendt i angrep. Vidar Hop kjørte for fullt nedover den siste bortre langsiden og i den siste svingen hadde hun koblet grepet på lederen.
- Jeg trengte ikke å dra ut øreproppene i dag heller. Hun er utrolig sterk og hadde mer krefter igjen på lager. Hun er en fantastisk hest og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Vidar Hop.
- Jeg sa allerde i fjor at hun var den beste hesten jeg noen gang har trent. I mine øyne har hun alt det en topphest skal ha, sier treneren Jan Kristian Waaler.

Flott spurt av Ridder Prinsen
I kaldblodshestenes oppgjør stakk favoritten Bork Odin til tet. Etter ca. 500 meter fikk Ridder Prinsen rygg på lederen. Homme Prinsen kom opp utvendig for lederen. Nedover den siste bortre langsiden la Homme Prinsen press på Bork Odin. I siste sving var Bork Odin slått. Åsbjørn Tengsareid gikk ut i andre par utvendig og ut i oppløpet fikk han åpning. Ridder Prinsen spurtet meget bra og passerte mål som en sikker vinner. Dermed har Ridder Prinsen tjent over 900.000 kroner i år. 

Faste Lundi vant etter galopp
Faste Lundi var den klart beste hoppa i Gjensidige Hoppekriteriet. Hun galopperte stort med en gang bilen slapp feltet. Jomar Blekkan valgte å angripe ut av den første svingen. Hun travet meget fort nedover den første bortre langsiden. Hun fant andre par utvendig. Ca. 700 meter fra mål ble hun sendt i angrep igjen. Sammen med ledende Hjertusota stakk de ifra feltet med flere lengder. På oppløpet var hun den klart sterkeste og seieren ble meget lett.
- Jeg mener Faste Lundi kunne møtt hingstene i dag. Hun er meget god, noe hun beviste i dag, sa en imponert Jomar Blekkan etter løpet.

Sweet Case fra start til mål
Sweet Case stakk rett til tet i Hoppekriteriet for varmblodshestene. Favoritten Royale galopperte to ganger og fikk ikke med utfallet å gjøre. Sweet Case hadde full kontroll på slutten og vant meget lett.
- Vi har hatt store problemer med Sweet Case i dag. Hun var meget stiv når jeg kom i stallen i dag. Derfor kjørte vi tidlig inn til Bjerke og avla dyrehospitalet et besøk. De fant ikke noe galt med hesten. Hun ble bedre og bedre og i løpet var hun slik hun skal være, sa en lettet medeier og trener Trond Thorseth.