Trav som toppidrettssatsning

12.11.2008
Artikkelbilde
Roar Jenshagen fra Melsom videregående skole og Geir Smeby, leder av Vestfold Travforbund.

Vestfold Travforbund og Melsom videregående skole har i samarbeid med Norges Bondelag sikret en etterlengtet toppidrettssatsning på trav fra og med neste skoleår. Skolen blir fra neste høst den første i landet med toppidrettstilbud for trav og sprangridning.

 

I lengre tid har Vestfold Travforbunds leder, Geir Smeby i samarbeid med rektor Roar Jenshagen på Melsom videregående skole arbeidet intenst med å sikre en toppidrettssatsning på trav. Norges Bondelag i Vestfold har vært en solid støttespiller i prosessen. I tillegg til travutdanningen vil det tilbys samme satsning på sprangridning.

– Vi skal være ledende i landet på hest. Vi har en travbane to kilometer unna hvor det er folk med spisskompetanse, og vi har fasiliteter her på skolen som gjør at vi etter hvert også håper å bli et regionalt og nasjonalt senter for hestesport, sier Jenshagen.

Programfaget toppidrett vil utgjøre fem timer i uka, i tillegg til to timer kroppsøving vinklet mot toppidrett. Studiet vil tilbys til ca. en tredjedel av skolens 80 elever, og vil også omfatte sprangridning. Smeby er glad for å kunne samarbeide.

– Vi får to grupperinger med en felles interesse for hestesport, som vil kunne utveksle erfaringer, sier han.

- Det har vært en intens periode med mye arbeid, men vi har klart å fjerne ”nedleggingsspøkelset” på Melsom sier Geir Smeby. I tillegg har DNT vært involvert i prosessen hele veien, slik at vi har hatt nødvendig støtte i de avgjørelsene som vi har tatt underveis mot målet fortsetter Smeby.

Travtrener og kusk Geir Kihle engasjeres som faglærer på trav fra og med neste skoleår. Han har stall på Jarlsberg Travbane, og vil spille en meget viktig rolle i den praktiske gjennomføring av studiet.

– Jeg kommer til å drive utdanning i kjøring, temming og treningsprinsipper, forteller han. Som en av dagens aktive ser han svært positivt på et tilbud som forhåpentligvis vil sørge for mange etterfølgere den dagen han selv gir seg.
Dette er veldig viktig for rekrutteringen. Dessuten tror jeg det vil føre til at sporten får mer kompetanse i alle ledd. Vi blir mer proffe, sier Kihle.