Hestelinja på Voss Jordbruksskule i fullt trav

22.12.2008
Artikkelbilde
Fem av elevene ved Vg2 hestelinja. Fra venstre Thomas Børtveit på Drav Sis, Synnøve Modahl, Amalie Arseth, Kristine Glesnes og Oda Mykkeltveit på Silver Midnight.

Vg2 ved hestelinja på Voss Jordbruksskule har fulgt Det Norske Travselskap sitt kompendium for Travskolen denne høsten. Ukentlig har elleve elevene hatt tre timer teori og tatt for seg ett eller flere tema fra travskolen. Der filmene og  heftet er lagt til grunn. Teoridelen ble avsluttet med skriftlig prøve i uke 50.

Parallelt med dette har elevene hatt praksis hver mandag. Her har klassen vært inndelt i to partier med trav annenhver mandag.

Gårds- og hesteeier Olav Flatekvål har stilt stall, hester og utstyr til disposisjon.
Her har elevene deltatt i daglig drift av stall som inkluderer stalltjeneste som utslipp, måking, puss og stell, vedlikehold og gjennomgang av diverse utstyr og seletøy.
Det er gitt opplæring i oppseling både til trening og løpskjøring. Faglærer i hest, Kari Agerlie fra skolen, har vært med som ansvarlig.
Elevene har vært med i daglig trening av løpshester og deltatt under løpskjøring på Bergen travpark.

En av elevene har gjennom skolen tatt montelisens og allerede ridd løp med både kald- og varmblodshester. I denne perioden har blitt seier både til Silver Midnight, Drav Sis og Roald som elevene har vært med på å trene. Siste uken før jul skal elevene ha praktisk prøve i oppseling og utstyr til trav.
Flere av disse elevene ønsker å ta kjøre- og montelisens.