Hestegalla 2009

11.12.2008
Artikkelbilde
Hestesporten vil hedre 15 utøvere som vil motta en pris under arrangementet Hestegalla 2009 i februar. Prisen er en miniutgave av denne skupturen som står ved Norsk Hestesenter på Starum og som er signert kunstneren Angelina Engelsen.

Nå er det endelig en realitet: Hestegalla 2009 går av stabelen 28. februar 2009.  Dette er første gang hele hestesporten samles for å hedre de beste prestasjonene i året som har gått.  Arrangementet holdes på Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo, hvor ca 430 gjester vil få plass.  Disse vil fordele seg på nominerte, inviterte og betalende gjester.

Det er Norges Rytterforbund, Norsk Jockeyklub, Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto som står bak Hestegalla 2009.  I løpet av kvelden vil det bli utdelt 15 priser.  Hver enkelt organisasjon vil hedre sine egne utøvere, og er i tillegg representert med nominerte utøvere.  Det vil også bli delt ut en fellespris som er ”Årets hest.”  Publikum vil få mulighet til å stemme på ”Årets hest” via SMS. 
Prisen er et vakkert hestehode, formgitt og utført i tre av kunstneren Angelina Engelsen. 
Hestegallaen vil bli et årlig arrangement.  Formålet er å samle de ulike organisasjonene for å hedre de gode prestasjoner og feire hverandre i en felles ramme.

Kategoriene det skal deles ut priser i for travet er:
- Årets kaldblods unghest (3 og 4-åringer)
- Årets varmblods unghest (3 og 4-åringer)
- Årets eldre kaldblods
- Årets eldre varmblods
- Årets trener

Nominasjonene vil presenteres så snart de er klare.