To norske med i Svensk Derby

27.08.2008
Artikkelbilde
Qato Quattro sammen med sin trener Svend Dyhrberg

Evidence Ås og Qato Quattro kvalifiserte seg til Svensk Derby på Jægersro Travbane i går tirsdag. Evidence Ås eies av nordmannen Atle Kittelsen, mens Geir Lundh i Norsk Rikstoto eier femten prosent i Qato Quattro.

Evidence Ås stakk rett til tet i sitt kvalifiseringsløp. Sammen med Steen Juul i sulkyen dro han hardt unna i front. Seieren blie av det meget lette slaget. Vinnertiden ble sterke 1.14,2a. over 2640 meter. Evidence Ås har nå et grunnlag på nesten 2,4 millioner svenske kroner. Fra spor to i finalen blir han en av favorittene til seieren i finalen, som kjøres på Jægersro søndag 7. september. Førstepremien i løpet er på hele 1,6 millioner svenske kroner.

Qato Quattro imponerte også stort i sitt løp. Han travet hele løpet utvendig for lederen. Likevel var han bare knepent slått. Qato Quattro travet 1.14,5a, som var samme tid som vinneren. Det var en meget glad Geir Lundh, som kom på jobben i norsk Rikstoto i dag.

- Jeg var tilstede og så fantomløpet til Qato Quattro. Han gjorde et kjempeløp og var knepent slått. Jeg eier femten prosent i hesten. De andre eierne kommer fra Danmark og Sverige. Man kan trygt si at det er skandinavisk forbrødring, sier Geir Lundh.
- Qato Quattro har vært som en drøm hele tiden. Han står også igjen i Europa-Derby, og det løpet blir det neste etter det Svenske Derbyet. Jeg traff også Atle Kittelsen på seremoniplass ved sporvalget, og det var to særdeles fornøyde nordmenn som var like glade og opprømte, sier Geir Lundh.