Ungdomstravet i Norge

05.01.2017

Norsk Travsport har som mål å øke interessen for travsporten, vi ønsker å bli flere og spesielt trenger vi flere hesteeiere , travhester og aktive trenere. I den forbindelse er ungdomsvirksomheten en svært viktig rekrutteringskanal, for å sikre sporten en bærekraftig utvikling.

I strategidokumentet Trav 2020 er rekruttering et av kjerneområdene for Norsk Travsport.  Ponnitravet er godt etablert i Norge og har i stor grad vært Det Norske Travselskap`s satsning på barn og ungdom til travet via ponni.  Denne satsningen styrkes nå med et tilbud spesielt for ungdommer i alderen 15-25 år, Ungdomstravet.

DNT har laget et eget kompendium for deg som ønsker å satse på ungdomstravet, eller er nysgjerrig på de ulike tingene det er viktig å tenke på dersom du ønsker å starte opp med egen travhest.

DNT legger nå til rette for at ungdomsarbeidet drives lokalt og det skal jobbes for å etablere ungdomsforeninger i alle travforbund i Norge i løpet av 2017. Vi har i dag etablerte ungdomsgrupper i flere travforbund, og flere er på gang.

Formålet med ungdomstravet er å legge til rette for å skape et godt ungdoms miljø,  med fokus på tilhørighet og trivsel. Dette skal bidra til personlig og hestefaglig utvikling for ungdommer på alle nivåer i Norsk travsport. Slik at overgangen fra ponni til stor hest blir naturlig og motiverende.  Vi skal jobbe for å rekruttere nye unge til travsporten, men også legge til rette for de unge som i dag er aktive, og for at de unge skal få muligheter til en langsiktig karriere innen travsporten enten det er på hobby- eller profesjonelt nivå.

Ungdomsvirksomheten har også som mål og informere om de unge om jobb og utdanning-/organisasjons muligheter innen travsporten og hestenæringen.  Vi ønsker også at travsporten skal stå sterkere innen utdanningssystemet via ungdom- og videregående skole, som i dag har hestelinjer.

Travskoler / Ungdomsstaller

Vi har i dag to etablerte travskoler på Sørlandets travpark og på Forus Travbane. Her drives det kurs for i hovedsak barn, men også for ungdommer og voksne. Det er et mål for Norsk travsport at det skal etableres travskoler og ungdomsstaller på alle landets travbaner.

Se video fra miljøet til ungdomstravet på Forus her!

Rekruttløp

Det vil bli lagt ut informasjon om rekruttløp/ungdomsløp på landets travbaner på siden. Samtidig som TGN rekruttserie 2017, som til nå har vært forbeholdt Bjerke Travbane skal utvides til at det kjøres lokale kvalifiseringsløp på Leangen-, Bergen-, Forus travbane og Sørlandets travpark, hvor vinnerne går videre til finale på Bjerke Travbane under klasseløps helgen i September 2017.

Ungdomsgrupper

Presentasjon av etablerte ungdomsgrupper med kontaktinformasjon, informasjon om de aktive unge, reisebrev og annen relevant informasjonsutveksling vil en finne her på denne siden.