Ungdomsmatch på Jarlsberg

Skrevet av Linda Bø / Marius Lundstein ,  12.11.2018
Artikkelbilde
Linda Bø og Emma Lindkvist vant hvert sitt løp. Foto: Birthe Austevoll

Fredag 2 november ble det avholdt kuskematch mellom Jarlsberg, Forus og Dalatalanger på Jarlsberg travbane. 

De svenske gjestene ankom Jarlsberg fredags ettermiddag og gjorde seg kjent med for dem en helt ny bane. Ungdommene fra Forus og Jarlsberg er mer kjent og dukket opp etterhvert. Vi hadde tilholdssted i ungdomsbua hvor vi serverte taco til ungdommene og alle kuskene fikk et gavekort som deltagerpremie. Alle ungdommene var innom bua både før og etter løpene. Det førte til at vi ble bedre kjent og fikk også pratet om løpene vi alle kjørte på Forus, noe som var nyttig for mange av kuskene.

Alle kuskene hadde også møte med dommerene på forhånd av løpa. Dommerteamet på Jarlsberg åpnet tårnet og forklarte godt hvordan man løser ulike situasjoner i banen. Dette var lærerikt for alle sammen og en bra mulighet til å stille spørsmål om det var noe man lurte på. Veldig gøy var det også å få skryt av dommerne i etterkant av løpene. Det ga kusken en mestringsfølelse og en god opplevelse i banen.

Det endte i to veldig fine løp hvor Absolutelynoexcuse og Linda Bø vant knepent foran Helene Kolle/Ubet og Mette H. Mæland/ I See U. One i det første løpet. I det andre løpet skulle det bli svensk kuskeseier da Emma Lindkvist dro unna i front og holdt helt inn til mål med Odd Supergirl. Her ble det norsk på andre og tredjeplass for Ida Skjæveland/Twigson Bonanza og Tomas Pedersen/Chill Fighter.

Vi vil rette en stor takk til alle som gjorde det mulig for oss å avholde en slik kuskematch. Og ekstra takk til de som stilte opp med hester, og ikke minst Stokke Travforening som stod for meget fine premier. Dette er en fin gjeng med ungdommer vi håper vil bidra i sporten i mange år fremover!

Leder for Jarlsbergs Ungdomsgruppe, Linda Bø.