Kuskematch og tur til Romme

Skrevet av Elin Lode/Marius Lundstein,  22.10.2018
Artikkelbilde
Foto: Elin Lode

Flere ungdomsforeninger er i godt driv om dagen. Den siste tiden har både kuskematch og tur til Romme i Sverige vært blant aktivitetene. 

Helgen 6-7. oktober møttes Jarlsberg Ungdomsgruppe , Forus Travbanes Ungdomsgruppe og Fricks Dalatalanger fra Romme i Sverige til kuskematch på Forus Travbane. Kuskematchen ble arrangert gjennom to løp, og med en god premieskala ble det fulle felter. Det første løpet ble vunnet av svenske Felicia Jansson, mens det i det andre løpet ble hjemmeseier til Ida Skjæveland. Du kan se resultatlistene ved å trykke her. 

I tillegg til travløpene så var det en mangfoldig helg på flere måter. Lørdag organiserte ungdommene middag på Møllehagen. Søndag var det stallbesøk hos Geir Gudmestad og Kjetil Djøseland. Før løpene søndag var det middag på Forus, og her var også hesteklassen fra Øksnevad Videregående Skole inviterte til å delta. 

I helgen som var (19-21.10) tok Forus Travbanes Ungdomsgruppe turen til Sverige. Denne gangen var det klart for kuskematch på Romme Travbane. På vei til Romme var det innlagt et stallbesøk hos den svenske unghestspesielisten Svante Båth, og her fikk ungdommene se det flotte anlegget som Båth trener sine hester på. 
Så var det klart for kuskematch mellom "Dalatalangerna vs. Norgetalangerna". I det første løpet ble det norsk kuskeseier da Tord S. Salte var den første til å nå målstreken. Det andre løpet ble vunnet av svenske Therese Boström, dog med den norske hesten Hello Again. Resultatlistene får du her. 
Reiseleder Elin Lode oppsummerer turen som "kjempebra", og hun gir samtidig ungdommene skryt for sine gode prestasjoner og at de er en flott gjeng å reise på tur sammen med!