V75 - Divisjoner og poeng

V75 og divisjonssystemet 2020

DNTs divisjonssystem er delt inn etter klasser og grunnlag, og hvor poeng tjent i kvalifiseringsløpene i hvert meeting gir startberettigelse i en divisjonsfinale. Hvert "meeting" avsluttes med finaler på Bjerke, der de beste hestene fra kvalifiseringsløpene konkurrerer om ekstra store premier.

Finaleomgangene i 2020 avvikles lørdag 13.juni samt lørdag 19.desember

SE HER FOR AKTUELL POENGSTILLING:


Poeng divisjonssystemet - MEETING 
2 2020 - pr.27.september

Klassene for varmblods:

Grunndivisjonen: NF 50.000-150.000 kr.
Bronsedivisjonen: NF 150.001-400.000 kr.
Sølvdivisjonen: 300.000-900.000 kr. + alle NF/NR hopper 3-7 år uansett grunnlag
Hoppedivisjonen: NR/NF hopper 3-12 år, 40.000 - 200.000 kr.

Klassene for kaldblods:
Grunncupen: varierte løp opp til 400.000 kr.
Kaldblodscupen: varierte løp opp til 900.000 kr.
Hoppecupen: 3-15 år. Varierte grunnlag opp til 1.000.000 kr. + alle 3-6-årige hopper uansett grunnlag

Det er alltid grunnlag ved innmeldingstidspunktet som regnes. Det betyr at hest kan gå ut av en klasse i løpet av et meeting hvis den tjener mye penger. Hest som er finale-kvalifisert i flere klasser starter alltid i den høyeste klassen i finale. Hopper kan velge "vanlig" finale-klasse eller hoppefinale.

Husk at alle hester skal meldes til finalene, også de som er kvalifisert og som er ordinære! Hester som er kvalifisert i flere klasser starter alltid i den høyeste klassen de er kvalifisert til. Hopper kan uansett alltid velge Hoppefinale. Alle finaler kjørs over mellomdistanse med autostart, unntatt Hoppecupens finale, der er det voltestart. Sporene fordeles med "sportrapp" i følgende to finaler: Grunncupen (kaldblods), Kaldblodscupen.

REGLER: Hvis to hester har lik poengsum etter kvalifiseringene, går finaleplassen til den hesten som har oppnådd best plassering i kvalifiseringene. Ved like plasseringer avgjør sist dato for best plassering. Deretter avgjør startpoeng. Halvrad betyr ikke noe ved innmelding til finaleløpene.

Vanlige spørmål vedrørende divisjonssystemet:

Hvilke hester er kvalifisert til V75-finalene?
De tolv med høyest poeng fra kvalene i divisjonene/cupene er kvalifisert og startberettiget. I Hoppecupens finale er det 15 startende, det betyr at de 15 med høyest poeng er kvalifisert. Det er ikke startplikt i finalene.
Hvor mye poeng deles ut i kvalene?
Poengene deles ut slik: 30-12-8-6-4-3-1 samt et poeng til alle som deltar, også til de som evt blir diskvalifisert. Vanligvis holder det med seier i et av forsøkene for å være klar for finale, ettersom det er stor forskjell på poengene for vinneren og de andre plasseringene.

Min hest har halvrad, hva gjelder, kan den starte i V75-finale?
Poengene i grunnserien gjelder og overstyrer halvraden.

Hvordan beregnes reservene i V75-finalene?
Seneste start gir fortrinn hvis to hester har samme poeng/sum. For eksempel: to hester ender opp med to andreplasser i et meeting, dette gir 12 poeng. Den hest som startet nærmest i tid opp imot finalen, har da fortrinn og settes først i trekkordningen. Hvis to hester har 12 poeng men med for eksempel disse tall: 6+3+1+1+1, og 8+4, settes hest med 8 poeng først uansett når startene ble gjort, dersom den enkelte plasseringen er høyest i dette tilfelle.