Travgalla - Stokke dominerer

04.03.2013
Artikkelbilde
Kveldens peneste bord. Foto Henning Døvle

Jarlsberg Travgalla ble arrangert på lørdag og Stokkemedlemmene dominerte stort når de høyt hengende prisene ble delt ut. Følgende priser gikk til Stokke medlemmer/hester:

  • Årets trener: Frode Hamre
  • Årets kusk: Frode Hamre
  • Årets Montèrytter: Siv Emilie Løvvold
  • Årets ildsjel: Nuste Enger
  • Årets hest: Mr. X.F. Royal
  • Årets unghest: Boogle Superb

Henning Døvle har skrevet følgende artikkel som ble publisert over en hel side i Tønsberg Blad mandag 4. mars:

Frode Hamre og glade prisutdelere. Foto Henning Døvle

Frodes herlige kveld

TØNSBERG: Frode Hamre stakk av med to priser da hestefolket i lørdag avholdt storstilt galla på Oseberg Kulturhus. Årets kusk og årets trener, begge titlene gikk til Hamre. 

Over 300 festkledde og hesteinteresserte benket seg rundt bordene da travsporten i fylket skulle feire 2012-sesongens beste utøvere, og stemningen sto allerede i taket innledningsvis da konferansier Kurt Hella innledet seansen med å utnevnte årets kusk. I kamp med Eirik Høitomt og Vidar Hop så trakk Frode Hamre det lengste strået, til ovasjoner fra festdeltagerne.

Ti millioner

-Jeg er veldig stolt av resultatene i fjor, stallhestene kapret 170 triumfer, jeg kusket 153 vinnere og hestene våre løp inn nær ti millioner kroner. Gode resultater bedrer selvtilliten og da kan man senke skuldrene, sa Frode som litt senere måtte opp på podiet igjen for å ta i mot trenerprisen også.

-684 starter og 170 triumfer på egne hester er sterke tall, men jeg hadde aldri greid det uten den fantastiske gjengen av stallansatte. Fjorårets Hugo Åberg-dag på Jägersro med tre vinnere på en av svenskenes største løpsdager, ja, det smalt høyt. Likeså den suksessen vi hadde på Forusbanens største travdag i fjor sommer. Exquisite Chocolate er vel den hesten jeg må trekke fram som den aller mest spesielle om jeg skal velge en, smilte travsporten i Vestfolds mest suksessrike for tiden, Larvik-trener Frode Hamre.

Siv Emilie selvfølgelig

Vear-jenta Siv Emilie Løvvolds posisjon innen montésporten er udiskutabel. Det var vel aftenens mest udiskutable pris, og voldsom populær. 150.000 kroners triumfen med Moon Dreamer på Jägersro i Malmö var et av fjorårets absolutte høydepunkt for Siv Emilie, og hestene Delmerica og Dreamcatcher bidro godt til en sesong med 51 førsteplasser for ungjenta.

Ann Sophie Myklebust og ponniungdommene ble satt pris på, Russel Douglas Suttle fra Våle stakk av med tittelen ”Årets amatør”, og ikke minst Nuste Enger, Mor-Jarlsberg er vel en passende betegnelse, hun fikk prisen ”årets ildsjel”, høyst fortjent!

Unghestene

En rekke flotte unghester viste seg fram i banen under 2012-sesongen, ikke minst de to kaldblodshestene Hellin Faxen og Hellin Jærva, begge travet inn drøyt halvmillionen og var storløpsvinnere, som ”delte” prisen blant de treårige kaldblodsungdommene, noe eierne Håkon Hermansen og Jan Haslestad selvsagt ikke hadde noe i mot. På varmblodssiden var det Geir Kihle-trente Bogle Superb som gikk til topps, etter at den innkasserte drøyt halvmillionen i fjor, ble fjerde i derbyløpet og i tillegg tok tre V75-triumfer.

Godt oppdrett

Bogle Superb er oppvokst hos Ingar Hagen i Ramnes, hester oppdrett av Hagen travet totalt inn 1,6 millioner kroner under fjoråret og dermed stakk, ikke uventet, Hagen av med oppdretterprisen. Årets hest i Vestfold ble Larvik-traveren Mr XF Royal, som oftest kusket av Lars Anvar Kolle. Hesten løp inn 833.000 kroner i fjor til glede for eierne May Kristine og Odd Grønvold.