Resultater 19. januar 2013

Skrevet av Tom Andersen,  29.01.2013
Artikkelbilde
Veronica Paltto vant vant Stokke Ståls monteløp med Horgen KInge på 1,25,5. Veronica vant Stokke kommunes vandrepokal og Horgen Kinge ble dagens hurtigste kaldblodshest. Foto: Andrea Sletsjø

Den årlige premiekjøringen ble arrangert i kaldt men praktfullt vær på Jarlsberg. Flotte sportslige resultater av både hester og kusker/ryttere.

Resultatlista og målfotoer får du ved å trykke her

 Fra Hennings Døvles flotte referat sakser vi:

Lovende unghester

TØNSBERG: Valle Milli og Utopia Zafirah tok seg av oppgjørene for de treårige hestene da Stokke og omegn travforening avholdt premiekjøring på Jarlsberg lørdag.  

Utopia Zafirah fulgte bak ledende Pegasus Commander, sistnevnte solgte seg dyrt, men på målstreken greide kusk Roar Innlagen å mane sin hest forbi til ytterst knepen triumf. Begge duellantene fikk samme tid, 24.4v/1620 meter, hvilket er respektabelt på denne årstiden.

Kaldt og godt

I kaldblodsoppgjøret for de yngste dirigerte Valle Milli det meste hele veien for sjåfør Dag Stordal. Melsomvik-hesten Linnstjernen fulgte flott på, forsøkte å utfordre mot mål, men i front var Valle Milli for god. Vinnertiden ble meget gode 37.9v/1600 meter.

Tøffe jenter

Det er mange dyktige hestejenter i distriktet for tiden, så vel i sulkyen som i montésporten gjør de seg gjeldende. Lørdag ble det ikke seier for Siv Emilie Løvvold på hesteryggen, men hun tok sitt monn igjen i sulkyen bak Dæmro Eldina. Sammen tok duoen en flott triumf.

I travrittoppgjørene var det Veronica Paltto og Josefine Eilertsen som trakk de lengste stråene. Veronica Paltto red sin egen Horgen Kinge og ekvipasjen sto for en knallprestasjon. Horgen Kinge sprintet ypperlige 25.5/1700 meter, og den 11-årige vallaken har tydeligvis funnet et nytt gir hjemme hos Veronica. Dermed ble Horgen Kinge stevnets raskeste kaldblodshest, og samme tittel kapret Emilie Dreams på varmblodssiden da hun under sal for Josefine Eilertsen travet 18.1/1620 meter, hvilket var en tid ingen andre ekvipasjer greide å straffe på lørdag.

Unge Joakim Hansen kapret en populær hjemmeseier bak Stram Vaier, som til daglig trenes av Jan Morten Hansen på Jarlsberg.

Banens nyeste tilskudd på trenerstammen, Torgeir Hagmann, sørget for fotfeste direkte da han var den eneste for dagen som kusket to vinnere, Casanova Chip og Happy Life. Sistnevnte en lokal Stokke-traver som debuterte på beste måte ved å vinne på 21.5v over full distanse.