Papagayo E Verdensmester i New York

19.10.2015
Artikkelbilde
Papagayo E gjengen feirer på sermoniplass

For første gang har en norskfødt hest tjent penger i det som kalles VM for travhester, Yonkers International Trot i New York. Løpet ble arrangert for første gang på tyve år og trener Jan Kristian Waaler, oppasser Ragnhild Diesen, eiere Tom Andersen & Claes Sjölin, oppdretter Egil Stensrud med venner var på plass i New York. Papagayo E fikk det perfekte løpet og takket ved å hente VM-tittelen og 4,2 millioner kroner hjem til Norge!

Her kan du lese hva Trav og Galopp Nytt skrev om løpet

Gullet er hjemme!

Skrevet av: Trond Asheim

Papagayo E fikk det perfekte løpet og takket ved å hente VM-tittelen og 4,2 millioner kroner hjem til Norge! Se løpet i reprise.

Creatine beholdt sporet og Ulf Ohlsson valgte å gå ned i lederryggen med Papagayo E. Det ble helt perfekt! Inn på oppløpet kunne Ohlsson vri inn på siste indre. Da var det ikke snakk om saken. Papagayo E spurtet inn til lett seier med toppede ører! Vinnertiden ble 12,6a/2011.

– Jeg vurderte litt hva jeg skulle gjøre, men i et slikt løp er man nødt til å ha marginene på sin side. Creatine er en bra hest og jeg vurderte at det var en fin rygg å ha. Nå ble det tøft tempo underveis og jeg var litt redd for at Creatine skulle stoppe, men heldigvis holdt han. 300 fra mål da jeg skjønte at vi kom til å få sjansen på siste indre, fikk jeg en veldig god seiersfølelse, sa Ohlsson til RD.

– Nå føler jeg vi har den beste hesten i verden! Waaler og Diesen har gjort en kjempejobb med hesten. Vi klarte det!, sa Tom Andersen på seremoniplass. Han eier Papagaypo E sammen med Claes Sjölin.

– Dette er helt fantastisk! Vi hadde håp om seier, men det er utrolig at det faktisk gikk som vi håpet, sa Ragnhild Diesen, oppasser og samboer til trener Jan Kristian Waaler.

Timoko var knallsterk toer, mens også Creatine leverte et strålende til tredje. BBS Sugarlight leverte et bra løp til femte fra tredje innvendig.

– Vi fikk maks, sa Johan Untersteiner.

– Jeg er utrolig stolt og synes hesten leverte en veldig bra innsats. Det var en liten seier i dag at han viste at han også taklet å gå på 800-metersbane, sa Fredrik Solberg.

Her kan du se løpet på nytt