Papagayo E. Årets hest 2013

14.01.2014
Artikkelbilde
Årets hest 2013 i Stokke og omegn Travforening - Kriterievinner Papagayo E med kusk Vidar Hop og trener Jan Kristian Waaler. Foto Henning Døvle

På årsfesten til Stokke og omegn Travforening (med over 150 deltakere) ble vinneren av årets hest i Stokke og omegn Travforening publisert.

Det var knivskarp konkurranse om å bli årets hest i Stokke og omegn Travforening. Kampen sto i første rekke mellom kriterievinneren Papagayo E, Norgesmesteren Mr. X.F. Royal og vinnerhesten Remee La Marc.

Etter en grundig redegjørelse av Elsie Hafskjold ble Papagayo E (Coktail Jet - Ann Speedy T) utnevnt til Årets hest i Stokke og omegn Travforening og de glade eierene Tom Andersen og Claes Sjölin tok i mot den gedigne prisen - en stor hestestatue, dekken, bilde, blomster og stor ære.

Papagayo E. startet kun fem ganger i 2013. Resultatet ble fire seiere og en annen plass og kr. 815.000 innkjørt (kr. 163.000 per start). I sitt livs femte start vant Papagayo E (kusket av Vidar Hop - trent av Jan Kristian Waaler) det klassiske løpet Norsk Travkriterium på en imponerende måte fra dødens. Papagayo ble Månedens hest i TGN i september og han ble også kåret som beste treårige hingst/vallak i TGN årsrevy.

Her kan du se en video av Norsk Travkriterium (Gr.1) samt intervju med Vidar Hop før løpet.

I forbindelse med kriteriet og jubelhelgen i september ble det skrevet mye i pressen. Vi velger å ta med følgende sitat fra trav24.no:

Papagayo E.: Kanskje den mest komplette vinneren denne dagen. Vi skrev det etter kvalifiseringen og fikk rett. For et oppsyn, for en teknikk, for en kapasitet og for en vinnerskalle. Coktail Jet-sønnen har bare startet fem ganger. En all-round type som orker litt.

Vidar Hop: Hva skal man si? Har snart flere klassiske triumfer enn alle han kjører mot i finalene til sammen. I går var han god, hadde tur og viste klasse. Er så konsentrert og pålest disse dagene at det er imponerende. Kuskingen bak Papagayo E. var en leksjon i hvordan en sann storløpsmester kjører. At han bare er 54 år og sitter med den CV`en er rått, rett og slett!"