Internasjonal maktdemonstrasjon

Skrevet av TGN-TROND ASHEIM,  29.04.2015
Artikkelbilde
Vinneren av Ulf Thoresens minneløp 2013, Rod Stewart, leverte en forrykende avslutning langt ute i banen, men klarte ikke å nå igjen Papagayo E som var knallsterk vinner. Foto Tarzan

Fra Trav og Galopp-Nytt sakser vi: Papagayo E leverte en maktdemonstrasjon i Kjell P Dahlströms minne og fikk invitasjon til Olympiatravet etterpå, men Jan Kristian Waaler holder seg til matchplanen som i all hovedsak består av 5-årsløp.

Jan Kristian Waaler var trygg på at Papagayo E kom til å gjøre et bra løp på Mantorp. Vi kan trygt si at han fikk rett i det! Papagayo E måtte trave i dødens så å si hele løpet, men tok uforskammet lett ned Prix d’Amerique-deltaker Tumble Dust og vant på 11,5a/2140. 

– Jeg var i utgangspunktet fornøyd med en tredje-/fjerdeplass så sant hesten leverte et bra løp. Jeg hadde ikke forventet en slik prestasjon. Han leverte virkelig et sterkt løp. Det er aldri noe gunstig å havne i dødens i storløp. Det er sjelden man vinner derfra. Men det gikk jo veldig fort første runden og jeg skjønte at det ikke kom til å gå like fort den siste runden. Papagayo E er vant til å gå i dødens og taklet det på en utmerket måte. Ulf Ohlsson tok flere prøvestarter og hesten ble bare finere og finere. Han var enormt spenstig for dagen, sier Waaler.

– Jeg var dessverre i London og fikk ikke vært til stede, men jeg har selvsagt sett løpet flere ganger etterpå. Det var en topp prestasjon. Jeg trodde på en plass på pallen, men hadde ikke trodd han skulle gjøre et slikt løp allerede i årets andre start, sier Claes Sjölin som eier Papagayo E sammen med Tom Andersen. 

Papagayo E har slitt med høvene, men Waaler har kontroll på det nå og tror ikke det skal bli noe problem utover i sesongen. – Jeg likte ikke banen på Bjerke i årsdebuten. Den var altfor hard, men han tok heldigvis ikke noen skade av det. Banen på Mantorp synes jeg var meget god. Vi har justert litt på vinklene på høvene og det har slått positivt ut. Tidligere har det gått ut over høvene når vi har lettet ham i balansen, men det gjorde det ikke nå. Jeg tror vi kunne kjørt ham enda lettere enn vi gjorde. Det tyder på at kroppen hans virkelig begynner å sette seg, sier Waaler som var fornøyd med hvordan Ulf Ohlsson løste oppgaven bak Papagayo E. – Hesten kan være litt vanskelig i munnen i defileringen og fram til start. Da må man krangle minst mulig med ham. I løpet er han veldig regulerbar og fin, sier Waaler.   

Ulf Ohlsson var kusk på Yarrah Boko  i Sverige. Nå fikk han sjansen bak en annen norsk tanks. Og ble imponert. – Ja, dette var greier! Han kjentes bra ut hele veien, en skikkelig fin hest. Vi må virkelig passe oss for nordmennene nå. De har mange gode hester, men det er bare moro, sier Ohlsson. Ulf Ohlsson var kusk på Yarrah Boko 

 Åbys sportssjef, Jon Walter Pedersen, ble også imponert over Papagayo E og viftet med en fribillett til Olympiatravet. Vi kunne altså hatt tre norske hester til start i finalen, men Waaler var aldri inne på tanken om å takke ja. – Vi har bestemt oss for å kjøre mest 5-årsløp denne sesongen og holder oss til den planen. Jeg tror ikke de hadde kjørt i fra ham om vi hadde startet mot eldre hester heller, men vi tenker langsiktig og håper vi skal ha glede av denne hesten i flere sesongen, sier Waaler. Den neste oppgaven kan dog bli et vanlig eliteløp, nemlig Forus Open som kjøres 2. mai.  De største kanonene kommer ikke dit så det kan være en fin oppgave. Alternativet er 5-årsløpet på Copenhagen Cup-dagen. Europamatchen på OGP-helgen er et naturlig siktemål etterpå, sier Waaler.

Mantorp lørdag 18.april 10. løp.

Kjell P Dahlströms minne. 2140 m . Auto. Førstepr: SEK 200 000.

1) Papagayo E 11.4 U Ohlsson 80

2) Rod Stewart tit C Eriksson 1180

3) Viking Va Bene tit E Adielsson 87

4) Ivar Sånna tit T Uhrberg 23

5) Lady Broadway tit J Kontio 954

6) Screen Height tit T Jansson 1378

Upl: Attack Diablo (499) tit, Calvin Borel (108) tit.

Djali Boko (72) d6g, Tumble Dust (32) dg.

Vinneren: 5-års h e Coktail Jet – Ann Speedy T. Ei: Tom Andersen og Claes Sjölin, Vear. Op: Egil Stensrud, Vear. Tr: Jan Kristian Waaler. V: 8.00. Pl: 2.54-12.98-2.46.