Hamres største dag

19.09.2016
Artikkelbilde
Armen gikk høyt i været. Frode Hamres dag ble fullendt med seier i Norsk Travderby for varmblodsrasen. El Diablo B.R. viste seg klart sterkest i søndagens millionoppgjør. (Foto: Eirik Stenhaug, Equus media).

Først Ingbest, deretter satte han inn El Diablo B.R. til seier i Norsk Derby for varmblodsrasen. Ikke rart at Frode Hamre både jublet og gråt søndag. 

Av Even Elvenes, Equus

- Jeg er rørt, det innrømmer jeg. Dessuten svært stolt. Bak suksessen ligger timer med arbeid, mange overtidstimer. Vi har stått på alle sammen, både de ansatte og jeg. Mitt største øyeblikk innen karrieren min.

Slik uttalte Derbykongen Frode Hamre etterpå.

El Diablo B.R. innledet i USA for Trond Smedshammer. Deretter prøvde den seg i Norge, og var favoritt under fjorårets Travkriterium. Det gikk galt, galoppen dukket opp og dagen gikk i sort. 
I år har Frode Hamre tatt regien, og bygd hingsten stadig mer sterk. Formen dens har kun pekt oppover. 
- Jeg har matchet hardt for å få en hard hest, og lykkes. Vi fikk teten etter 600 meter. Björn Goop ledet an med Ultimate Photo da vi gled opp, og deretter forbi, fortalte Hamre under seierseremonien. 
Farten i Derbyet ble klokket til 1.13.8/500 og 1.14.3/1000. Det gikk betraktelig kjappere mot mål. Men ekstra radig da nestfavoritten Cash Okay kom med store steg. 
- Taktikken min var å holde et jevnt hardt tempo. Ut av siste sving var jeg noe betenkt, Cash Okay så sterk ut. Men El Diablo B.R. la seg ned i selen og vant jo rimelig enkelt, storsmilte en lykkelig Hamre etterpå.

Vinnertiden ble 1.13.4/2600 meter.