Europeisk toppklasse

Skrevet av Henning Døvle,  04.05.2015
Artikkelbilde
FOSSER FREM: Papagayo E tilhører de beste traverne i Europa. Lørdag kapret Vear-hingsten en kvart million kroner da han tok seg av Scandic-løpet i Stavanger. Her fra Grand Prix-løpet på Jarlsberg i fjor sommer. FOTO: Henning Døvle

Papagayo E feide unna all motstand på Forus

Europeisk toppklasse!

Vear-hesten Papagayo E gikk lørdag til topps i Scandic-løpet på Forus og sikret seg 250.000 premiekroner.

STAVANGER: Måten den femårige hingsten avgjorde på viste ettertrykkelig at Vear-traveren hører hjemme i Europa-eliten. Papagayo E rundet samtidig to millioner kroner innkjørt, på bare 18 starter, så langt.

– Gedigen opptur

Vidar Hop tok det litt forsiktig fra start. Ekvipasjen havnet etter hvert i den ugunstige posisjonen fremst i annetsporet.

De siste 500 meterne ble det fart over forestillingen. I tet gjorde Eirik Høitomt et lite rykk med Hitchcock, men på de siste 50 meterne avgjorde Papagayo E på en utrolig mektig måte, til glede for eierne og ikke minst trener Jan Kristian Waaler.

– Det ble en gedigen opptur igjen dette. På Mantorp sist ble det løpsbane-- og norgesrekord. Nå ble det ny løpsrekord på Forus, forteller medeier Tom Andersen som reiste til Forus sammen med medeier Claes Sjølin og oppdretterparet Stensrud.

Storløpene kommer

– Planene er at Papagayo E nå skal starte i europamatchen på Bjerke om vel en måned, Anders Jahres pokalløp på Jarlsberg under Grand Prix-travet og deretter i et storløp på Hugo Åberg-dagen på Jägersro i Malmö siste tirsdag i juli. I august er det Jubileumspokalen på Solvalla og så stilles sikte mot en vinter i Frankrike. Det er tankene vi har gjort oss nå, så får vi se om det holder stikk, avslutter en glad hesteeier, Tom Andersen.

«Made in Vestfold»

Papagayo E er ikke bare et godt, norsk kort internasjonalt, han er «made in Vestfold» på alle måter.
Hitchcock var god toer, mens Stokke-traveren Remee la Marc, som imponerte med 10.9 på Jarlsberg sist søndag, denne gangen endte i det slagne felt.

 

Les også: Er han enda bedre? fra www.trav24.no