Silje Kristin Eilertsen vant NM

Skrevet av DNT,  18.08.2014
Artikkelbilde
Silje Kristin Eilertsen vant NM for stallansatte.

Stokke og omegn Travforening gratulerer Norgesmester Silje Kristin Eilertsen !!!

Fra DNTs nyhetsarkiv sakser vi følgende artikkel:

NM for stallansatte endte med en herlig seier for Silje Kristin Eilertsen. Hun vant foran Dag-Sveinung Dalen og Ole Christian Kjenner og kan glede seg over NM-hjelm og premiesjekk på 30 000 kroner.

- Dette var utrolig morsomt. Jeg hadde god tro hele veien, og det var herlig at det holdt. Nå sier de andre at jeg må spandere resten av kvelden, men det tåler jeg på en slik dag, smilte årets norgesmester. Nå får hun en godt synling NM-hjelm som hun kan bruke til neste NM for stallansatte. I tillegg vanker en sjekk på 30 000 kroner. De to øvrige på premiepallen får henholdsvis 15 000 og 10 000 kroner.

Vant på foto
Rutinerte Svein Ove Wassberg var tidlig på kommandoplass med 6 Rosa Årup. Tidlig kom 5 Savona Va Bene opp utvendig. Sistnevnte var tapper for Silje Kristin Eilertsen, men måtte strekke våpen for 11 Volontaire Vici L.L. på målstreken. Sistnevnte hadde fått nydelig reise i annet par utvendig av Dag Sveinung Dalen, som dermed har tatt teten i NM for stallansatte.

Tiendevalget vant
I Det andre NM-løpet var 5 Jenny May lenge anfører med betrodde 12 Førlands Knerten på utsiden, men ingen av dem klarte å svare da tiendevalget 7 Tojo Prinsen angrep fra tredje par utvendig på siste langside. Det kunne virke som om Silje Kristin Eilertsen vippet 1 Triara Volo ut et spor, men dommerne lot Tojo Prinsen beholde seieren.
- Jeg følte vel at vi ble noe sjenert, men samtidig ga jeg meg umiddelbart, sa Mette Fløttum, som kjørte Triara Valo.
- Jeg ble fortalt at Tojo Prinsen vant på samme løpsdag ifjor, så det er tydelig at han finner formen på denne tiden. Dette var topp, smilte Silje Kristin Eilertsen.
Tojo prinsen vant foran Førlands Knerten og Jenny May. Silje Kristin Eilertsen har nå overtatt ledelsen i NM for stallansatte. Hun har 33 poeng. Videre følger Svein Ove Wassberg med 25 poeng, Dag Sveinung Dalen med 23 poeng og Ole Kristian Kjenner med 17 poeng.

Full kontroll
Marius Høitomt styrte resolutt til tet med 5 Zarbara Boko i V75-2. Han fikk dempe farten til 1.18 første 1000 meter og hadde full kontroll på slutten. Zarbara Boko vant enkelt på 1.15,3a/2100 meter. Hesten trenes og eies av familen Sander og Liv Oddny Hindenes som fikk 50 000 kroner for førsteplassen.
- Dette ble veldig enkelt. Hesten var som en bil å kjøre. Det er noe helt ekstra å vinne V75-løp, så jeg er utrolig fornøyd med denne seieren, sa Marius Høitomt etter å ha styrt favoritten inn til seier. I sammendraget er stillingen nå: Silje Kristin Eilertsen 40 poeng, Dag Sveinung Dalen 37 poeng, Marius Høitomt 32 poeng og Svein Ove Wassberg 30 poeng.

Holdt unna
5 Danilo Pointer og Ragnhild Bjørnbeth kjørte seg til tet etter 500 meter i det siste NM-løpet. Favoritten 2 Pico's Boy kom etterhvert opp utvendig og presset opp farten mot siste sving, men Danilo Pointer svarte opp. Verre ble det da 1 Divided Darling fikk åpning fra tredje par innvendig og kom spurtende midt i banen for Dag Sveinung Dalen, mens 6 Gigant Super kom med syvmilssteg ute i banen for Ole-Christian Kjenner. Målfotoet viste dog at Danilo Pointer hadde holdt unna for Folkehesten Momarken.
- Det har vært mye stang ut idag, så dette smakte god. Det var en veldig bra hest, skrøt Ragnhild Bjørnbeth etter å ha vunnet med svenskfødte DaniloPointer, som trenes av Gaute Lura.