De beste tobente 2013

Skrevet av Tom Andersen,  14.01.2014
Artikkelbilde
Vidar Hop - landschampion for første gang i 2013

Sporten – de tobente

Vidar Hop vant i 2013 sitt første landschampionat med hele 237 seiere og kr, 15.018.908,- innkjørt.  På søndagen i klasseløpshelgen vant Vidar Hop derby for kaldblodshester med Timian Scott, kriteriet for varmblodshester med Stokke-oppdrettede/eide Papagayo E. og hoppederby for kaldblodshester med Wik Ida. Totalt ble det hele kr. 1.921.000,- innkjørt for Vidar Hop på jubelsøndagen- en fantastisk sterk prestasjon! I tillegg til landschampionatet vant Vidar følgende championater (V75-champion, Bjerke, Jarlsberg og Drammen). Og kronen på verket for Vidar i 2013 – nå er han den kusken i landet som har kjørt inn mest penger gjennom alle tider, hele kr. 175 637 997,-.

Eirik Høitomt fulgte opp med å bli nummer 2 på landsstatistikken. Toppremien kom da han vant hoppekriteriet for kaldblods. Eirik ble kuskechampion på Klosterskogen.

Frode Hamre hadde nok en utrolig sesong med sine stallhester. Stallhestene vant hele 256 løp på 921 starter. Frode Hamre slettet med dette sin egen et år gamle rekord med antall stallseiere på et år. Seiersprosenten ble flotte 27,8 %. Innkjørte penger på stallen ble hele kr. 13.440.396,-

Siv Emilie Løvvold har også i år vært den suverent beste montèrytteren i landet. Hun ble landschampion og vant championatet i montè på alle østlandsbanene (Bjerke, Biri, Momarken, Jarlsberg, Drammen og Klosterskogen). Totalt ble det 56 seiere og en seiersprosent på hele 40 % i montè.  Vi husker aller best den historiske seieren i Rappfots Æresløp med Pål Kristiansens Føynland Viktor. Dette var det første kaldblods montèløp noensinne arrangert i V75.

Kristine Kvasnes er Norges beste kvinnelige kusk og ble nummer to i landet bak Siv Emilie i montè. Hun vant Biri All-Round med seier i både i montè- og travløpet med Bullchip. Kristine vant også Benn Orres Minneløp i Drammen og hun ble Norgesmester for kvinnelige kusker også i 2013. Kristine ble også montè-champion i Bergen. Hun er også mestvinnende stallansatte i foreningen.

Vår mestvinnende amatørkusk, Tommy Fløysand, har hatt en flott sesong med 7 seiere på Team Wessel/Fløysand sine hester.

Marius Høitomt har hatt en flott sesong og ble mestvinnende stallansatte på Bjerke.

Beste ponnikusk, Christina Sophie Myklebust, har hatt en flott sesong med blant annet seier i Norgesmesterskapet med shettisen Fritz.

Ellers har våre kusker, trenere og montèryttere hatt en flott sesong. Vi er stolte over å ha med så mange aktive fra vår forening som hevder seg i norgestoppen og vi er spesielt glade for å se alle de unge lovende aktive som hevder seg med bravur J

Vårt medlem, Kjell Bredholt, er oppdretter av kaldblodshesten Ask Viking. På klasseløpsløps-auksjonen stod stemningen i taket da Järvsöfaks-sønnen Ask Viking ble solgt for 600. 000 kroner under lørdagens kaldblodsauksjon. Geir Gudmestad fikk tilslaget på tidenes dyreste hest kjøpt på en norsk auksjon. Hesten er oppdrettet i Stokke.