Artikkel fra Premiekjøringen 2015

Skrevet av Henning Døvle, Tønsberg Blad,  19.01.2015
Artikkelbilde
NAPPETAK: Elise Nielsen på hvite Breeze hadde hele oppløpet overtaket på innvendige Montana VI/Maria Bakkeland. Foto: Henning Døvle

Fra fall til seier

TØNSBERG: Det ble litt dramatikk før start i ponnigaloppen da Elise Nielsen falt av hesten under defileringen. Breeze var frisk som bare det. Også i løpet, for der galopperte hoppa inn til seier, med Elise på ryggen!
Artikkelen kan leses fullstendig med flere bilder i Tønsbergs Blad

 

Hesten eldre en rytteren!

-Breeze var veldig frisk da vi skulle ut i defileringen, jeg fikk beinet ut av stigbøylen og da vippet jeg av, men holdt tak i tommen og det gikk bra. Det var å få på seg brillene, leide hesten over til start og da gikk det unna, sier Elise beskjedent, hun har 15-årige Breeze på fôr sammen med en venninne.

Og unna gikk det, allerede i elvesvingen var det klart at det ville bli en kamp mellom Breeze og Montana VI. Sistnevnte bød på skikkelig motstand, men Breeze ga aldri slipp på sitt overtak.

LES OGSÅ: Enerne fikk heder

Veronicas opptur

Montéløpene fikk de hurtigste vinnerne. På kaldblodsfronten viste millionæren, 13-årige Horgen Kinge seg klart best under sin eier Veronica Paltto (25) fra Tønsberg.

-Hundre meter tillegg er vel ikke det ideelle og Horgen Kinge er vel en humørhest nå. Vi har ikke hatt formen noen av oss i det siste, men nå har det bedret seg og det var kjempegøy og ekstra stas å vinne her i dag, sier dyktige Veronica som opprinnelig er fra Alta, men kom til Vestfold som 16-åring.

Varmblosoppgjøret i travritt gikk til Halti H og Malene Berdalen. Sistnevnte jobber på suksess-stallen til Lars O. Romtveit på Skoppum. Halti H vant et svært jevnt nappetak med Worth the Waith og Krakartau.

LES OGSÅ: Kusket som en champion

Flere jenter

Det var mange jenter som viste seiersglede på Jarlsberg, deriblant Elsie Hafskjold fra Melsomvik. Elsie er som å se i montéløpene, men hun kan sine kunstner i sulkyen også. Således kusket hun Norwell Crown inn til en strålende seier.

-Dette er en bra traver, er en god hest, men den har trøblet til. Han er bror til en så god hest som Dreamcatcher, og nå håper vi det løsner for alvor, sier Elsie om hesten som eies av Elin Bentsen.

Acolas er et navn å merke seg. Treåringen kom fra Hamar til Jarlsberg for å debutere på lokaltrav. I sulkyen satt Catherine Åsegård, opprinnelig fra Søgne, men bosatt på Ottestad med Bjørn Wiker og tre hester.

-Vi kjøpte hesten etter auksjonen i 2013, da den var usolgt. Vi har en toårig kaldblodshest også samt en løpshest som ikke har gjort det så bra, men Acolas er veldig spennende, smiler Åsegård som fikk belønning for å ha reist så langt. Klokkene viste glimrende 19.6 (!).

Hermine og Tron Gravdal tok seg av innledningsløpet for hester uten grunnlag. Joachim Hansen kusket formsterke Torvald inn til klar førsteplass for trenerpappa Jan Morten Hansen.

Bjørn Larsen fra Revetal har storform på stallen om dagen. Nå presenterte Larsen en vinner i Never Forever, en lovende traver som blir spennende å følge framover.

LES OGSÅ: Viktorias Hemmelighet

Hedret av laget

Stokke og omegn travforening er landets størst i sitt slag, og inkluderer mange profiler både blant to- og firbeinte. Årets trener Frode Hamre og årets landschampion Eirik Høitomt er begge medlemmer av foreningen. I tillegg ble Kristine Kvasnes gjort stas på for sitt landschampionat i monté. Ny kategori for året var tittelen «årets komet». Den hedersbenevnelsen ble gitt til Josefine Eilertsen.

Kjell Arne Arthurson ble utnevnt til nytt æresmedlem i Stokke og omegn travforening. Fra før er det Lille Hop, Nuste Enger, Frank Skarsholt, Tore SimonsenJan Løvvold og Egil Johansen som innehar den tittelen i den 105 år gamle foreningen.