Amatørene gleder og imponerer

Skrevet av Tom Andersen,  06.06.2014
Artikkelbilde
En jublende glad Martine Skarsholt sitt første travløp i amatørmatchen mot Årjäng. Foto Henning Døvle

Det er gledelig å se at våre amatører gjør det meget bra både i Norge og utlandet :-)

På fredag 31.5 vant en jublende glad Martine Skarsholt sitt første travløp i amatørmatchen mot Årjäng. Stokkes andre deltaker, Christian Lid Kaasa, tok en flott tredjeplass i det andre amatørløpet og Martine og Christians flotte innsatser medførte at Vestfold leder klart mot svenskene :-)

Pål Kristiansen trener selv sin flotte hest, Føynland Kongen. I fjor vant han på Vincennes, Frankrike. I år var han på plass i Elitkampen på Solvalla. Kusk var Stokkes Geir Flåten og Føynland Kongen var kun centimeter fra seieren. Nå ble det andre plass - totalt har Føynland Kongen allerede kjørt inn kr. 361.800 i år :-)

Siv Emilie Løvvold var også på plass på Solvalla og tok en flott andreplass på tiden 1.12,0 med Muskelmann G.T.:-)

Geir Nordbotten trener vanligvis alle sine hester selv. I år har han imidlertid sendt sin hoppekriterievinner H.M. Monocerus til Frankrike. I går vant hun på nytt og jeg siterer følgende fra Trav og Galopp Nytt:

HM Monocerus fortsetter å imponere i Frankrike. I ettermiddag vant Vestfold-hoppa for tredje gang i Frankrike! 120 000 kroner var seieren verdt.

Sist fredag var HM Monocerus’ eier Geir Nordbotten på besøk på trener Thierry Duvaldestins gård i Normandie. Da fikk Nordbotten være med å trene HM Monocerus som ikke hadde startet siden hun vant i Argentan 26. april.

Forberedelsene med eieren selv i sulkyen gikk åpenbart glitrende! I dag sendte trener Duvaldenstin HM Monocerus til start på 1325 meters-banen i Vichy i det sentrale Frankrike. I byen der det tyskvennlige Vichy-rehimet hadde sete under annen verdenskrig.

Med Damien Bonne i sulkyen ble det et knalltøft løp for HM Monocerus. Hun startet bra og tok teten, men slapp til Jörgen Westholm-trente Rite Key som i sin tur ble regelrett nedkjørt av Christophe Martens som tok føringen med Sandman Sand.

Martens slapp i sin tur igjen til Jean Michel Bazire, men da Damien Bonne angrep med HM Monocerus igjen mot siste sving, kjørte Martens rett ut på ham og sendte ham ut ett spor! Bonne likte ikke det og presset seg ned foran Martens igjen.

Den tøffe kjøringen kostet dog krefter. Likevel var HM Monocerus klart først på oppløpet. Hun brøt utover i banen og på innsiden kom OGP-kusken Anthony Barrier med en 6-oddser som var foran i mpl, men galopperte på målstreken og ble disket. Dermed vant Staro Showbiz-datteren HM Monocerus til favorittoddsen 2.50. Den tredje i Frankrike!

HM Monocerus travet sterke 14.2v over 2850 meter. Innsatsen var verd 120 000 kroner for Geir Nordbotten som nå har tjent nærmere en kvart million kroner på HM Monocerus’ Frankrike-eventyr. Herlig!