Referater fra 100 års feiringen

Skrevet av Frank
Artikkelbilde
Årets hest Royale og fast kusk Vidar Hop. Foto:Hesteguiden.com

Jubileums feiringen med løpene fredag og lørdag , generalforsamling lørdag og Jubilumsfest lørdag ble flotte markeringer. Det hele startet fredag med 9 topp travløp og et flott ponniløp.

Det ble innmeldt 258 hester og løpene ble av V75 klasse.
Alle var på jakt etter en ny Custom Multiflex
Alle vinnerene fikk også siersdekken og oppasserne fikk alle 2000 kroner, alle var stålende glade for dette.

Det første løpet ble vunnet av Acer og Gunnar Austevoll
Det så lenge ut til at vi skulle få en vinner fra foreningen, nemlig Stone Alone eid av Tonje og Hans Gunnar Hogsnes, men de klarte ikke å hente Acer. Eier Per Erik var stolt eier og ble intervjuet av Ståle Jan Frøynes.

Det andre løpet ble vunnet av vårt medlem Eirik Høitomt og Skogbryn Røsten, Eierne var på plass og var hoppende glade for seieren.

Det tredje løpet var tidsløpet for varmblods og igjen var Eirik Høitomt på seremoniplass. Denne gangen med det nyinnmeldte medlemmet Morten Svenningsen og hans Martin Sensei. Svenningsen var kjempefornøyd med både hest, kusk, Multiflexen og medlemskapet i Stokke og omegn Travforening.

Det fjerde løpet hadde Gunnar Kværne tenke å vinne med Sando Blesen, det gikk ikke for den ble disket for galopp, istedet var Frøyu Sara og Nils-Erik Frøhaug overlegen og han og fruen kunne bli intervjuet og sitte på sulkyen til hesteringen. De var veldig glade og hadde plass til sulkyen hjem.

Så var det Erik Killinmos tur til å komme til seremoniplass med en kjempegod Natalma Halbak. Erik sa under intervjuet at siden eierne ikke var med til Jarlsberg ble alle ekstrapremiene hans.

Så var det ny Østfold seier, Per Oleg Midtfjeld hadde oppvisning med en veldig god Markus Hastrup som også var eid av hans far, så far Midtfjeld var en dansende glad eier på publikumsplass etter seieren, Godt å se glade eiere etter løp.

Så var vi tilbake med Vestfold seier og selvfølgelig ble Huldre Jon kjørt av vårt medlem Geir Flåten, kaldt og rolig ventet Geir til det var 60 meter igjen før han satte inn støtet og vips så var en flott seier et faktum.Schrøder familien i Tjølling kunne glede seg over en ny Multiflex.

Så hadde det kommet en danske ved navn Bo Westergaard, han sa på forhånd at han skulle innom Jarlsberg og hente seg en ny Multiflex. Han holdt ord med en knallgod Mega Vang som holdt oppvisning. Bo og vår intervjuer Ståle Jan Frøynes hadde en samtale på dansk under seiersintervjuet.. Tror det var bare de to som forsto dansk den kvelden, veldig bra.

Så var det klart for Erik Killingmo igjen, han trang enda flere Multiflexer så han hadde ikke med eieren til Tapio heller, men hesten var i praktslag og vant lett.

Ponni løpet ble vunnet av den storvokste Stian Hansen Brynemo med Celina B., det var kniving de siste 500 med Santana S., men Cellina b. holdt seg til travet, men Santana S. ble disket for galopp i mål som nr. 2. Sterkt løp av Celina B.

Stokke og omegn Travforening gratulerer alle med flotte seire. Se forøvrig fullstendig premieliste under Løpene fredag.

PREMIEKJØRINGEN LØRDAG

Lørdagen kom og da skulle vi kjøre premiekjøring med 115 hester anmeldt i de 10 løpene, 10 var dobbelt meldt så 105 er riktig antall hester. Det startet 89 hester og det er helt formidabelt bra. Stokke og omegn Travforening sponset alle med innskuddet og ga flotte sølvpremier og seiersdekken som premier.

3 års løpet for kaldblods ble vunnet av en strålende god Trygfaks og Jan Ivar Johansen. Tiden ble fine 44.9

Andre løpet ble en oppvisning av Eck Sensationel og Kjetil Roe, de vant overlegent på 20,3

Så var det Lars Anvar Kolle som kusket Gåte inn til en overlegn seier på 38.5.

Så var Kjetil Roe igjen først i mål, denne gangen i 3 årsløpet for varmblods, Han vant med Eck Jola på 23.3. Lokale Duen's Photo ble nærgående til slutt, men klarte ikke å innhente Eck Jola.

Så viste Siv Emilie Løvvold at hun er en av de beste monteryttere i Norge, Røeds Gnisten vant med henne på ryggen og det var en populær seier og Trygve Rui som er eier hadde en danseoppvisning på publikunsplass etter seieren.

Så var det ponniløp og det ble et fint løp hvor Limpan og Ida Larsen vant etter et fint disponert løp.

Så var Sandefords egen Odd M. Andersen som kusket Objectionoverruled og Odd viste sine kunstner i sulkyen og vant knepent foran Zatopek. Et flott løp av Odd og hans hest.

Så var Ove Bakkevold Reime kusk bak Lund Røder og det ble full klaff etter jevn oppløpskamp med Lundhaug Lars. Lund Røder ble også raskeste kaldblods hest med 31.2.

Så var det duket for et skikkelig fartsfylt oppgjør mellom ponnier b-c-d i ponnigalopp 600 meter. Det ble en utrolig fart i løpet og Kirkebys Nikita med Mari Løve var knallgod og vant sprettlett på 22.5. Utrolig god tid.

Så var det monteløp for varmblods og her viste Writing Cane seg som en flott montehest, Writing Cane ble ridd av Lene Cecilie Jacobsen på den flotte tiden 18.3 som også ble hurtigste varmblods hest. Se fullstendig premieliste under løpene lørdag

GENERALFORSAMLING LØRDAG

Årets genralforsmling i Stokke og Omegn Travforening ble avholdt i Ulf Thoresen rommet kl. 17,30 lørdag.

Leder ønsket velkommen til 59 medlemmer og Knut Kværne ble minnet med et minutts stillhet.

Leder ble valgt til dirigent og Erik Bjørnstad og Øyvind Moen til å underskrive protokollen.

Årsberetning ble lest av Nuste Enger(årsberetningen finner du under nyheter) og ble godkjent uten innsigelser.

Regnskapet ble lest opp av leder og godkjent uten innsigelser.

Medlemskontigenten ble foreslått uendret til 100 kroner, godkjent uten innsigelser.

Deretter ble Fred Nilsen utnevnt til det 8 æresmedlem i Stokke og omegn Travforenings 100 årige historie. Fred fikk trampeklapp og et meget fortjent æresmedlemskap ble bevist med gullmedalje og diplom.

Valget ble unnagjort på 5 minutter. Lille Hop, Kjell Arne Arthurson og Frank Skarsholt ble gjenvalgt som styremedlemmer. Deretter ble Frank Skarsholt valgt som leder. Nye varamedlemmer ble Elsie Hafskjold, Tom Andersen og Dag K. Aashammer. Den offisielle delen var over og tid for gavedryss til de raskeste hestene og til Årets hest.

Årets hest ble Royale som har vært knallgod i 2009, med bla. Norsk mester på Biri og eierne Tom Andersen og Claes Sjölin ble tildelt jubileumsdekken, bilde og statuetten av hest og sølvskilt.

Rulettes Giant Star fikk for raskeste 2 åring, One Way Hall for raskeste 3 åring varmblods, Føynland Kongen for raskeste 3 årig kaldblods, Showoff for raskeste 4 årig varmblods, Tem Mari for raskeste 4 årig kaldblods, Tennessee Park for beste montehest. Ponniene Kiara, Ruben, Buffy S. og Jasmin K. får alle et jubileumsdekken for innsatsen i 2009. Sigvald Kleppan ble takket for mange mange år som varamedlem.

JUBILEUMSFESTEN

ble avholdt i kafeterian i 1 etg, med 180 for det meste festkledde gjester. Vi hadde invitert Nils Ingar Aabol, ordfører i Stokke, Odd H. Johansen fra DNT, Arne Herberg fra Vestfold Travforbund, Jens Kr. Grønsand fra Jarlsberg Travbane AS, daglig leder Ståle Jan Frøynes, samt Henning Døvle fofatter av jubileumsboken. Agnes Olsen og Ragna Kværne var også innvitert og gledet oss med å være tilstede.

Leder ønsket velkommen og ga ordet til kveldens toastmaster Tore Simonsen som skulle lede oss gjennom en festkveld. Det ble servert skalldyrsymfoni med hvitvin, deretter 2 gangers serving av helstekt indrefilet og rødvin og skogsbær med varm vaniljesaus og dessertvin.

Innimellom all denne kjempedeilige maten ble det avholdt taler av de innbudte og gaver ble overrakt til Stokke og omegn Travforening. Rett etter talen til ordfører Nils Ingar som holdt en flott tale som viste at han visste hva vi driver med, så ble alle bedt om gå ut på plassen utenfor. Da ble det avfyrt et gedigent fyrverkeri for å markere at vi var 100 år. Et utrolig flott fyrverkeri som gjestene satte pris på.

Geir Lerbo hadde hånd om underholdingen på festen og det var en en kjempejobb som Geir hadde gjort å underholdingen var utrolig flott og kjempefint gjennomført. Det var utrolig med latter og de fleste gjestene satte virkelig pris på innslagene. Kl. 24.00 etter godt å vel 4 timer ved flotte pyntet border var middagen ferdig. Stokke og omegn Travforening vil takke spesielt Tore Simonsen og Geir Lerbo for flott opplagt regi under festen, og flott gjennomført feiring og vi vil takke de innbudte gjestene og medlemmene som satte pris på feiringen.